Nem engedik be a Guardian újságíróját Steve Bannon budapesti előadására

POLITIKA
2018 május 21., 05:19
comments 178

A héten zajlik majd Budapesten az Európa jövője névre elkeresztelt rendezvény, amit a Schmidt Mária vezette XXI. Század Intézet szervez, és amin Szijjártó Péter és Balog Zoltán mellett többek között előadást tart majd Steve Bannon is.

Bannon a Trump-kampány főstratégája és ideológusa volt, de az új elnök beiktatása után kibukott a Fehér Házból, az utóbbi időben főleg Európában turnézott, és többek között szélsőjobboldali pártok rendezvényein vett részt. 

A budapesti rendezvényen szeretett volna részt venni Shaun Walker, a Guardian kelet-közép-európai tudósítója. Regisztrációját azonban nem fogadták el a szervezők, erről Walker Twitteren számolt be:

link Forrás

Mint a posztjából látható, a szervezők a túl sok regisztrációra hivatkozva utasították el a kérelmét, és a netes közvetítést ajánlották a figyelmébe. Walker arról ír, hogy nem rémlik neki olyan eset, amikor visszautasították volna az akkreditációs kérelmét egy "konferenciára", ez még Oroszországban sem történt meg vele.

Walker az elmúlt évtizedben a brit lap moszkvai tudósítója volt, idén tavasszal könyve is megjelent Putyinról, illetve a kortárs Oroszországról. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.