Nem engedik be a Guardian újságíróját Steve Bannon budapesti előadására

2018 május 21., hétfő 5:19
179

A héten zajlik majd Budapesten az Európa jövője névre elkeresztelt rendezvény, amit a Schmidt Mária vezette XXI. Század Intézet szervez, és amin Szijjártó Péter és Balog Zoltán mellett többek között előadást tart majd Steve Bannon is.

Bannon a Trump-kampány főstratégája és ideológusa volt, de az új elnök beiktatása után kibukott a Fehér Házból, az utóbbi időben főleg Európában turnézott, és többek között szélsőjobboldali pártok rendezvényein vett részt. 

A budapesti rendezvényen szeretett volna részt venni Shaun Walker, a Guardian kelet-közép-európai tudósítója. Regisztrációját azonban nem fogadták el a szervezők, erről Walker Twitteren számolt be:

Mint a posztjából látható, a szervezők a túl sok regisztrációra hivatkozva utasították el a kérelmét, és a netes közvetítést ajánlották a figyelmébe. Walker arról ír, hogy nem rémlik neki olyan eset, amikor visszautasították volna az akkreditációs kérelmét egy "konferenciára", ez még Oroszországban sem történt meg vele.

Walker az elmúlt évtizedben a brit lap moszkvai tudósítója volt, idén tavasszal könyve is megjelent Putyinról, illetve a kortárs Oroszországról. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt