Már a Netflix a legnagyobb amerikai médiavállalat

gazdaság
2018 május 25., 02:45
comments 23

Csütörtök óta már nem a Disney a legértékesebb amerikai médiaipari vállalat. A részvényárfolyamuk alapján a cím mostantól a Netflixet illeti meg, amely néhány év alatt online stream-szolgáltatásból rendes filmstúdióvá nőtte ki magát, saját gyártású filmekkel és sorozatokkal.

Részvényárfolyamuk csak január óta 70 százalékkal emelkedett, a cég értéke így csütörtökre már 162 milliárd dollár volt, több mint Magyarország egész éves GDP-je. A birodalmát majd száz éve építő Disney a csütörtöki árfolyamok alapján 151,6 milliárd dollárt ér.

A Netflix árfolyama csak csütörtökön 1,9 százalékkal erősödött, nem kis részben annak köszönhetően, hogy a cég több millió dolláros üzletet kötött Barack és Michelle Obamával, hogy közösen készítsenek műsorokat. A Netflix emellett nemrég leszerződtette a Grace Klinikát és a Botrányt is jegyző Shonda Rhimest, illetve a Glee kitalálóját, Ryan Murphyt is, erősítve a saját gyártású sorozatait.

A két óriás harca ezzel persze még nem dőlt el, a Disney tervei szerint saját platformmal szállhat be a streamelő piacra. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.