Róna Péter is otthagyta az LMP-t

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Róna Péter közgazdász, az LMP programírója, a párt Ökopolisz Alapítványának korábbi kuratóriumi elnöke már a választások előtti időszakban is aggasztónak látta az LMP helyzetét, a választás után pedig rájött, hogy a pártban zajló események, a kizárások és eltiltások miatt már nem tudja támogatni őket.

Végül kedd este a Klubrádióban bejelentette a távozását, amiről írásban értesítette a pártot, de erre választ nem kapott. Róna azért kritizálta a pártot, hogy április 8. után az „orbáni” úton indult el, amikor a saját szabályait hatalmi érdekek alapján alkalmazta, és az elmúlt időszakban az LMP-ben „nem egy megalapozott szabályrendszer szerint folyó” eljárások szerinte megkérdőjelezik a párt létjogosultságát. Azt mondta:

„Folyamatban van egy hatalmi koncentráció, ugye az egész elnökséget lecserélték, kivéve Szél Bernadettet. Feladják ez eddigi struktúrákat és egy teljesen másfajta szerkezet felé haladnak, ami sokkal jobban hasonlít a Fidesz hatalmi szerkezetéhez.”

Szerinte teljesen jogszerűtlen, tartalmilag értelmetlen volt Hadházy Ákos 2 éves eltiltása, és ez vonatkozik Ábrahám Júlia volt elnökségi tagra is. „A párt szellemi tartalma az utóbbi időben elsekélyesedett, kiüresedett” – mondta Róna.

Róna Péter

Nemrég Schiffer András alapító lépett ki neoliberalizmusra hivatkozva, majd (egyelőre első fokon) kizárták a Hadházyra rátámadó Sallai Róbert Benedeket. (Klubrádió)