Döntöttek a római-parti gátépítésről

Részben megépülhet a Római-part árvízes területeit védő gátrendszer. Ez több részből áll, a tervezett védművek közül a pünkösdfürdői és az Aranyhegyi-pataknál épülő gát megépítését senki se kifogásolta, így azt a Fővárosi Közgyűlés egyhangú támogatással elfogadta. Ez az építkezés elvben meg is kezdődhet.

A vitatott part menti szakasz megépítéséről szóló döntést viszont elhalasztották, a közgyűlésen csak a szakmai bizottság javaslata alapján a tervezett nyomvonalról szavaztak. A kormánypárti frakció szavazataival a parti sávban, a kerítéseknél húzódó nyomvonal kijelölését támogatták.

Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy meg is épülhet majd itt a mobilgát. Tarlós István maga is nyitva hagyta a kérdést, szerinte majd azután döntenek az építkezésről, ha már továbbtervezték a nyomvonalat és felmérték, hogy mekkora összeget emésztene fel a gátépítéssel járó bontások miatti kártalanítás. Tarlós korábbi nyilatkozatai alapján "hatalmas összeggel" számol. (Via Index)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.