Döntöttek a római-parti gátépítésről

Budapest
2018 június 13., 09:22
comments 69

Részben megépülhet a Római-part árvízes területeit védő gátrendszer. Ez több részből áll, a tervezett védművek közül a pünkösdfürdői és az Aranyhegyi-pataknál épülő gát megépítését senki se kifogásolta, így azt a Fővárosi Közgyűlés egyhangú támogatással elfogadta. Ez az építkezés elvben meg is kezdődhet.

A vitatott part menti szakasz megépítéséről szóló döntést viszont elhalasztották, a közgyűlésen csak a szakmai bizottság javaslata alapján a tervezett nyomvonalról szavaztak. A kormánypárti frakció szavazataival a parti sávban, a kerítéseknél húzódó nyomvonal kijelölését támogatták.

link Forrás

Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy meg is épülhet majd itt a mobilgát. Tarlós István maga is nyitva hagyta a kérdést, szerinte majd azután döntenek az építkezésről, ha már továbbtervezték a nyomvonalat és felmérték, hogy mekkora összeget emésztene fel a gátépítéssel járó bontások miatti kártalanítás. Tarlós korábbi nyilatkozatai alapján "hatalmas összeggel" számol. (Via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.