Döntöttek a római-parti gátépítésről

Részben megépülhet a Római-part árvízes területeit védő gátrendszer. Ez több részből áll, a tervezett védművek közül a pünkösdfürdői és az Aranyhegyi-pataknál épülő gát megépítését senki se kifogásolta, így azt a Fővárosi Közgyűlés egyhangú támogatással elfogadta. Ez az építkezés elvben meg is kezdődhet.

A vitatott part menti szakasz megépítéséről szóló döntést viszont elhalasztották, a közgyűlésen csak a szakmai bizottság javaslata alapján a tervezett nyomvonalról szavaztak. A kormánypárti frakció szavazataival a parti sávban, a kerítéseknél húzódó nyomvonal kijelölését támogatták.

Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy meg is épülhet majd itt a mobilgát. Tarlós István maga is nyitva hagyta a kérdést, szerinte majd azután döntenek az építkezésről, ha már továbbtervezték a nyomvonalat és felmérték, hogy mekkora összeget emésztene fel a gátépítéssel járó bontások miatti kártalanítás. Tarlós korábbi nyilatkozatai alapján "hatalmas összeggel" számol. (Via Index)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.