Kövér László elvesztette az uralmat valami fölött: szerinte nem újságíró az, akit úgy engedtek be az általa ellenőrzött Parlamentbe

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az Index közzétett egy csupán 37 másodperces, nyomasztó hangulatú videót, amiben a riporter Kövér Lászlótól próbál kérdezni, de az Országgyűlés elnöke nem hajlandó megállni válaszolni.

Ezért az Index riportere megkérdezi, hogy: „Nem gondolja úgy egyébként, hogy vezető közszolgaként néhanapján megállhatna?” Kövér erre azt mondja: „Nem, azt gondolom, hogy a sajtónak szívesen nyilatkozok.” Majd arra a kérdésre, hogy az Index ezek szerint akkor nem sajtó, azt mondja: „Sajtónak szívesen nyilatkozom, és van, ami nem tartozik ebbe a tárgykörbe.”

Kövér László baktat az üres folyosón az Index kamerája előtt.Fotó: Indexvideo

Tehát Kövér László szerint az ország legnagyobb újsága nem számít sajtónak. Akkor már csak az a kérdés, hogy az általa ellenőrzött Országgyűlési Őrség mi a túrónak engedte be az újságírókat újságíróként az Országházba? És miért nem dobatja ki őket, ha csalást leplezett le?

A kérdés persze költői. Májusban Orbán Viktor sem állt meg az Index riporterének, a miniszterelnök arra hivatkozott, hogy az Index az egy fakenews-gyár, ezért nem válaszol. Ez nemcsak azért érdekes, mert az Index természetesen nem álhírgyár, hanem azért is, mert a közpénzből felpumpált, valóban álhíreket gyártó, fideszes médiabirodalomban a miniszterelnök rendszeresen válaszol a „kérdésekre”.

Van egy egyszerűbb magyarázat: Kövér László elvesztette az uralmat valami fölött, vagy ez megint csak a teljes sötétség nyelve.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.