Kövér László elvesztette az uralmat valami fölött: szerinte nem újságíró az, akit úgy engedtek be az általa ellenőrzött Parlamentbe

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Index közzétett egy csupán 37 másodperces, nyomasztó hangulatú videót, amiben a riporter Kövér Lászlótól próbál kérdezni, de az Országgyűlés elnöke nem hajlandó megállni válaszolni.

Ezért az Index riportere megkérdezi, hogy: „Nem gondolja úgy egyébként, hogy vezető közszolgaként néhanapján megállhatna?” Kövér erre azt mondja: „Nem, azt gondolom, hogy a sajtónak szívesen nyilatkozok.” Majd arra a kérdésre, hogy az Index ezek szerint akkor nem sajtó, azt mondja: „Sajtónak szívesen nyilatkozom, és van, ami nem tartozik ebbe a tárgykörbe.”

Kövér László baktat az üres folyosón az Index kamerája előtt.Fotó: Indexvideo

Tehát Kövér László szerint az ország legnagyobb újsága nem számít sajtónak. Akkor már csak az a kérdés, hogy az általa ellenőrzött Országgyűlési Őrség mi a túrónak engedte be az újságírókat újságíróként az Országházba? És miért nem dobatja ki őket, ha csalást leplezett le?

A kérdés persze költői. Májusban Orbán Viktor sem állt meg az Index riporterének, a miniszterelnök arra hivatkozott, hogy az Index az egy fakenews-gyár, ezért nem válaszol. Ez nemcsak azért érdekes, mert az Index természetesen nem álhírgyár, hanem azért is, mert a közpénzből felpumpált, valóban álhíreket gyártó, fideszes médiabirodalomban a miniszterelnök rendszeresen válaszol a „kérdésekre”.

Van egy egyszerűbb magyarázat: Kövér László elvesztette az uralmat valami fölött, vagy ez megint csak a teljes sötétség nyelve.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.