Kövér László elvesztette az uralmat valami fölött: szerinte nem újságíró az, akit úgy engedtek be az általa ellenőrzött Parlamentbe

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Index közzétett egy csupán 37 másodperces, nyomasztó hangulatú videót, amiben a riporter Kövér Lászlótól próbál kérdezni, de az Országgyűlés elnöke nem hajlandó megállni válaszolni.

Ezért az Index riportere megkérdezi, hogy: „Nem gondolja úgy egyébként, hogy vezető közszolgaként néhanapján megállhatna?” Kövér erre azt mondja: „Nem, azt gondolom, hogy a sajtónak szívesen nyilatkozok.” Majd arra a kérdésre, hogy az Index ezek szerint akkor nem sajtó, azt mondja: „Sajtónak szívesen nyilatkozom, és van, ami nem tartozik ebbe a tárgykörbe.”

Kövér László baktat az üres folyosón az Index kamerája előtt.Fotó: Indexvideo

Tehát Kövér László szerint az ország legnagyobb újsága nem számít sajtónak. Akkor már csak az a kérdés, hogy az általa ellenőrzött Országgyűlési Őrség mi a túrónak engedte be az újságírókat újságíróként az Országházba? És miért nem dobatja ki őket, ha csalást leplezett le?

A kérdés persze költői. Májusban Orbán Viktor sem állt meg az Index riporterének, a miniszterelnök arra hivatkozott, hogy az Index az egy fakenews-gyár, ezért nem válaszol. Ez nemcsak azért érdekes, mert az Index természetesen nem álhírgyár, hanem azért is, mert a közpénzből felpumpált, valóban álhíreket gyártó, fideszes médiabirodalomban a miniszterelnök rendszeresen válaszol a „kérdésekre”.

Van egy egyszerűbb magyarázat: Kövér László elvesztette az uralmat valami fölött, vagy ez megint csak a teljes sötétség nyelve.