Kövér László elvesztette az uralmat valami fölött: szerinte nem újságíró az, akit úgy engedtek be az általa ellenőrzött Parlamentbe

képzavar
2018 június 18., 15:32
comments 90

Az Index közzétett egy csupán 37 másodperces, nyomasztó hangulatú videót, amiben a riporter Kövér Lászlótól próbál kérdezni, de az Országgyűlés elnöke nem hajlandó megállni válaszolni.

Ezért az Index riportere megkérdezi, hogy: „Nem gondolja úgy egyébként, hogy vezető közszolgaként néhanapján megállhatna?” Kövér erre azt mondja: „Nem, azt gondolom, hogy a sajtónak szívesen nyilatkozok.” Majd arra a kérdésre, hogy az Index ezek szerint akkor nem sajtó, azt mondja: „Sajtónak szívesen nyilatkozom, és van, ami nem tartozik ebbe a tárgykörbe.”

Kövér László baktat az üres folyosón az Index kamerája előtt.
photo_camera Kövér László baktat az üres folyosón az Index kamerája előtt. Fotó: Indexvideo

Tehát Kövér László szerint az ország legnagyobb újsága nem számít sajtónak. Akkor már csak az a kérdés, hogy az általa ellenőrzött Országgyűlési Őrség mi a túrónak engedte be az újságírókat újságíróként az Országházba? És miért nem dobatja ki őket, ha csalást leplezett le?

A kérdés persze költői. Májusban Orbán Viktor sem állt meg az Index riporterének, a miniszterelnök arra hivatkozott, hogy az Index az egy fakenews-gyár, ezért nem válaszol. Ez nemcsak azért érdekes, mert az Index természetesen nem álhírgyár, hanem azért is, mert a közpénzből felpumpált, valóban álhíreket gyártó, fideszes médiabirodalomban a miniszterelnök rendszeresen válaszol a „kérdésekre”.

Van egy egyszerűbb magyarázat: Kövér László elvesztette az uralmat valami fölött, vagy ez megint csak a teljes sötétség nyelve.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.