A Brexit ellen tüntettek Londonban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Több ezren vonultak fel szombaton London belvárosában, hogy egy új népszavazás megrendezését követeljék a brit kormánytól a Brexitről. Két évvel ezelőtt tartottak népszavazást arról, hogy Nagy-Britannia kilépjen-e az Európai Unióból, akkor 52 százalék a kilépés mellett szavazott. A tárgyalások az EU-val 2017 júniusában kezdődtek el. 

A Brexit-ellenző képviselőknek azt már sikerült kikényszeríteniük Theresa May brit miniszterelnöktől, hogy a végleges kilépésről a parlament érdemben szavazhasson.

Fotó: NIKLAS HALLE'N/AFP

Boris Johnson külügyminiszter, a Brexit nagy támogatója nemrég cikket írt a Sun-ba, amelyben a Brexitet védte. Szerinte az emberek a két évvel ezelőtti népszavazáson az „EU rendeleteinek és szabályainak szorításából való kitörés szabadsága” mellett szavaztak, és ennek a döntésnek bármiféle enyhítése, például az európai egységes piacon és a vámunióban maradás igen kedvezőtlen lenne. 

A tüntetést szervező Nép Hangja mozgalom szóvivője a tüntetésen arról beszélt, hogy a népszavazás óta elkelt két évben a parlament misztikus manőverezéssel kiegészítésekkel toldotta meg a kilépésről szóló döntést, ezért itt az idő, hogy a döntés a Parlamentből újra a brit nép kezébe kerüljön.

Egy eheti közvélemény-kutatás válaszadóinak 48 százaléka szeretné, 25 százaléka nem szeretne újabb Brexit-népszavazást. Soros György, a milliárdos filantróp is kampányolni kezdett a Brexit ellen. 

Fotó: NIKLAS HALLE'N/AFP

(Reuters, Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,45 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.