Kiakadt az amerikai anyuka, hogy a 7 éves lányának avatarja csoportos nemi erőszak áldozata lett egy online játékban

INTERNET
2018 július 03., 18:13

Felzaklatott Facebook-posztban írta meg az amerikai Amber Petersen, hogy 7 éves kislányának avatárja csoportos nemi erőszak áldozata lett a gyerekek körében is népszerű Roblox online játékban. A Roblox ránézésre egy kicsit a Minecraftra hasonlít, ebben az emberek játékokat tervezhetnek maguknak és mások játékaiban is részt vehetnek. A játék besorolása szerint 7 éves kor fölött játszható, reklámozzák is gyerekeknek.

Roblox-karakterek
photo_camera Roblox-karakterek Fotó: Roblox

Az anyuka képernyőképeket is közölt arról, ahogyan a játékban férfi avatarok körbeveszik a lánya lány-avatarját, és a képeken péniszek is látszanak.

A Roblox közleményben reagált az ügyre, azt mondták a fejlesztőcég zéró toleranciát alkalmaz az ilyen magatartással szemben, és blokkolták a felhasználót, aki felelős az esetért. Azt írták, hogy egy felhasználó megsértette a felhasználási feltételeket, és visszaélt a szabályokkal, és hogy a felhasználó viselkedése a céget is felháborította.

A 14 éve elérhető játéknak kb. 64 millió havi felhasználója lehet. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.