Ez történt ma a thai barlangnál

külföld
2018 július 09., 13:31
comments 95

A CNN szerint egyelőre nem folytatják a mentést, a még bent lévő négy fiút és edzőjüket kedden hozzák ki a barlangból.

Erre azért van szükség, hogy a barlangban a mentés során lecsökkent oxigénszint helyreálljon.

Nagyon sikeres volt a hétfői mentés, ezek történtek:

  • A vasárnap kimentett gyerekek kórházban van, jól vannak, thai bazsalikomos csirkét kértek, és hétfő délután találkozhatnak családtagjaikkal is, meg viszont egyelőre - a karantén miatt - nem érinthetik őket.
  • Hétfőn magyar idő szerint reggel hatkor kezdődött meg a mentés, és az esőzések ellenére sem aggódott a művelet parancsnoka. A gyerekeket egyenként hozzák ki. kimenekítés útvonalán főleg gyalogosan lehet közlekedni, de még mindig vannak olyan szűk járatok, melyeket elöntött a víz, itt minden gyereket két búvár segít az áthaladásban.
  • Szijjártó Péter remek időzítéssel ajánlotta fel Magyarország segítségét a mentéshez.
  • Magyar idő szerint még délelőtt mentették ki az első gyereket, a vasárnapiakkal együtt ő már az ötödik túlélő.
  • Nem sokkal később kihozták az hatodik, majd a hetedik és nyolcadik gyereket is, így már csak négy fiú és az edző maradt a barlang foglya. Őket várhatóan kedden mentik ki.
  • A helyszínre látogatott a thai miniszterelnök is, de mivel éppen akkor hozták ki az egyik fiút, inkább a közeli településen maradt, hogy ne zavarja a műveletet.
  • A thai közösségi oldalakon nagyon népszerű lett egy rajz, mely tulajdonképpen a nemzetközi összefogásról szól.
photo_camera Fotó: AFP grafika

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.