Ez történt ma a thai barlangnál

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A CNN szerint egyelőre nem folytatják a mentést, a még bent lévő négy fiút és edzőjüket kedden hozzák ki a barlangból. 

Erre azért van szükség, hogy a barlangban a mentés során lecsökkent oxigénszint helyreálljon.

Nagyon sikeres volt a hétfői mentés, ezek történtek:

  • A vasárnap kimentett gyerekek kórházban van, jól vannak, thai bazsalikomos csirkét kértek, és hétfő délután találkozhatnak családtagjaikkal is, meg viszont egyelőre - a karantén miatt - nem érinthetik őket.
  • Hétfőn magyar idő szerint reggel hatkor kezdődött meg a mentés, és az esőzések ellenére sem aggódott a művelet parancsnoka. A gyerekeket egyenként hozzák ki. kimenekítés útvonalán főleg gyalogosan lehet közlekedni, de még mindig vannak olyan szűk járatok, melyeket elöntött a víz, itt minden gyereket két búvár segít az áthaladásban.
  • Szijjártó Péter remek időzítéssel ajánlotta fel Magyarország segítségét a mentéshez.
  • Magyar idő szerint még délelőtt mentették ki az első gyereket, a vasárnapiakkal együtt ő már az ötödik túlélő.
  • Nem sokkal később kihozták az hatodik, majd a hetedik és nyolcadik gyereket is, így már csak négy fiú és az edző maradt a barlang foglya. Őket várhatóan kedden mentik ki.
  • A helyszínre látogatott a thai miniszterelnök is, de mivel éppen akkor hozták ki az egyik fiút, inkább a közeli településen maradt, hogy ne zavarja a műveletet.
  • A thai közösségi oldalakon nagyon népszerű lett egy rajz, mely tulajdonképpen a nemzetközi összefogásról szól.
Fotó: AFP grafika

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.