Színész még nem kaszált akkorát egy év alatt, mint George Clooney, bár a dollármilliárdost alakító Mészáros Lőrinc ennek a többszörösét kereste meg

2018 július 16., hétfő 18:19
90

Tavaly Beyoncé negyedannyival lett a világ legtöbbet kereső női előadója, mint amennyit Mészáros Lőrinc keresett, most pedig a Forbes listája szerint George Clooney kaszált akkorát egy év alatt, mint még egy színész sem előtte: ő – adózás előtt – 239 millió dollárral (kb. 65 milliárd forinttal) gazdagodott abban az évben, amiben itthon a milliárdost alakító Mészáros Lőrinc ennél kb. 100 milliárd forinttal többet, 160 milliárdot húzott be.

Fotó: Paul Bird/Wikipedia | Botos Tamás/444

George Clooney egyébként nem közpénzből gazdagodott az elmúlt 12 hónapban: a szerepei mellett abból is szépen keresett, hogy eladta a részesedését egy általa alapított tequilacégben.

Ezzel egyébként a világ legjobban fizetett hírességeinek listáján Clooney második lett a bokszoló Floyd Mayweather mögött.

A harmadik Kylie Jenner lett, aki tavaly 116,5 millió dollárt keresett többek között ezzel, és akinek már viccből gyűjtést is indítottak, hogy ő lehessen a világ legfiatalabb, önerőből csúcsra jutó dollármilliárdosa.

A listára rákerült még Judy bírónő, Dwayne Johnson, a U2, a Coldplay és Ed Sheeran is, ahogy a Barcelona sztárja, Lionel Messi és az éppen a Juventushoz igazoló Cristiano Ronaldo is.

A 100 legjobban kereső híresség között csak 15 nő van, eggyel kevesebb, mint tavaly, viszont a listán szereplők összesen 6,3 milliárd dollárt (1737 milliárd forintot) szedtek össze, ami 22 százalékos emelkedést mutat.  (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt