Színész még nem kaszált akkorát egy év alatt, mint George Clooney, bár a dollármilliárdost alakító Mészáros Lőrinc ennek a többszörösét kereste meg

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Tavaly Beyoncé negyedannyival lett a világ legtöbbet kereső női előadója, mint amennyit Mészáros Lőrinc keresett, most pedig a Forbes listája szerint George Clooney kaszált akkorát egy év alatt, mint még egy színész sem előtte: ő – adózás előtt – 239 millió dollárral (kb. 65 milliárd forinttal) gazdagodott abban az évben, amiben itthon a milliárdost alakító Mészáros Lőrinc ennél kb. 100 milliárd forinttal többet, 160 milliárdot húzott be.

Fotó: Paul Bird/Wikipedia | Botos Tamás/444

George Clooney egyébként nem közpénzből gazdagodott az elmúlt 12 hónapban: a szerepei mellett abból is szépen keresett, hogy eladta a részesedését egy általa alapított tequilacégben.

Ezzel egyébként a világ legjobban fizetett hírességeinek listáján Clooney második lett a bokszoló Floyd Mayweather mögött.

A harmadik Kylie Jenner lett, aki tavaly 116,5 millió dollárt keresett többek között ezzel, és akinek már viccből gyűjtést is indítottak, hogy ő lehessen a világ legfiatalabb, önerőből csúcsra jutó dollármilliárdosa.

A listára rákerült még Judy bírónő, Dwayne Johnson, a U2, a Coldplay és Ed Sheeran is, ahogy a Barcelona sztárja, Lionel Messi és az éppen a Juventushoz igazoló Cristiano Ronaldo is.

A 100 legjobban kereső híresség között csak 15 nő van, eggyel kevesebb, mint tavaly, viszont a listán szereplők összesen 6,3 milliárd dollárt (1737 milliárd forintot) szedtek össze, ami 22 százalékos emelkedést mutat.  (BBC)