Még senkit sem sikerült kihallgatni a fideszes Szabó Zsolt 1,2 milliárd forintos offshore-számlájának ügyében

Az MSZP-s Tóth Bertalan érdeklődött Polt Péter legfőbb ügyésznél, hogy áll a nyomozás a fideszes Szabó Zsolt 1,2 milliárd forintos offshore-számlája ügyében. Hatvan kormánypárti képviselőjéről a Magyar Nemzet írta meg márciusban, hogy 1,2 milliárd forintot parkoltat Belize-ben, egy offshore cég bankszámláján. Papíron a cég igazgatói az akkor még államtitkár Szabó és felesége voltak. 

Szabó Zsolt államtitkárFotó: kormany.hu

Szabó persze mindet tagadott, a hírt közlő lapokat pedig perrel fenyegette. Aztán áprilisban minden különösebb gond nélkül nyert is a körzetében, de júniusban Polt Péternek már arról kellett beszámolnia, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt zajlik nyomozás Szabó Zsolt  belize-i bankszámlájának ügyében. A főügyész akkor azt írta, hogy a nyomozás határideje június 25., azóta mégsem lehetett sokkal hallani az ügyről.

Nemrég Tóth Bertalan újra rákérdezett, hogy milyen nyomozati cselekményeket hajtottak végre, hol tart az eljárás, történt-e vádemelés, mi a határidő, van-e már 
gyanúsított az ügyben. 

Polt Péter most annyit közölt, hogy az ügyben a nyomozás jelenleg is folyamatban van, de a nyomozati cselekményekről és a bizonyítékokról – a nyomozás érdekeire figyelemmel - nem árult el részleteket. A nyomozás befejezésére konkrét határidőt nem állapítottak meg. Polt Péter hozzátette, hogy gyanúsítotti kihallgatás még nem történt.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.