Trump szerint soha egyetlen amerikai elnök se volt annyira kemény az oroszokkal, mint ő

külföld
2018 július 24., 14:20
comments 153

A Twitter-rendeletekkel kormányzó amerikai elnök magyar idő szerint kedd délután arról írt, hogy nagyon aggasztja, hogy Oroszország befolyásolni akarja a közelgő választásokat. (Az Egyesült Államokban hamarosan időközi választások lesznek.)

Majd Trump így folytatja: „arra a tényre alapozva, hogy nálam egyetlen elnök sem volt keményebb Oroszországgal szemben, nagyon fognak nyomni a demokratákért. Határozottan nem akarják Trumpot.”

– írja az elnök, aki alig egy hete csinált magából komplett idiótát, amikor előbb az amerikai hírszerzőügynökségek egységes álláspontjának ellentmondva Vlagyimir Putyin oldalára állt a Helsinkiben tartott közös sajtótájékoztatójukon, majd napokkal később, látva a republikánus oldalon is tapasztalható elemi felháborodást, közölte, hogy csak összevissza beszélt Putyin oldalán, és pont az ellenkezőjét mondta, majd pedig megint pár nappal később CSUPA NAGYBETŰVEL fenyegette meg Iránt, csakhogy terelje kicsit a figyelmet az orosz helyzetről. 

link Forrás

Arról, hogy éppen hogyan áll az orosz befolyásolással összefüggő, Trump kampányát is érintő vizsgálat, nemrég írtunk hosszabban

Szintén keddi hír, hogy az amerikai kormány állítólag 12 milliárd dolláros segélycsomaggal készülhet támogatni az amerikai mezőgazdaság szereplőit, mivel az ágazatot különösen súlyosan érintette Trump kereskedelmi háborúja. Az Axios gyorselemzése szerint a klasszikus konzervatív republikánusok alighanem gyűlölni fogják a felvetést, hiszen az ilyesmi élesen szembemegy a szabadpiac alapelveivel. Az év egy korábbi szakaszában Trump már felvetette, hogy támogatni kéne a farmereket, de a republikánusok akkor elkaszálták az ötletet. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.