Trump szerint soha egyetlen amerikai elnök se volt annyira kemény az oroszokkal, mint ő

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Twitter-rendeletekkel kormányzó amerikai elnök magyar idő szerint kedd délután arról írt, hogy nagyon aggasztja, hogy Oroszország befolyásolni akarja a közelgő választásokat. (Az Egyesült Államokban hamarosan időközi választások lesznek.)

Majd Trump így folytatja: „arra a tényre alapozva, hogy nálam egyetlen elnök sem volt keményebb Oroszországgal szemben, nagyon fognak nyomni a demokratákért. Határozottan nem akarják Trumpot.”

– írja az elnök, aki alig egy hete csinált magából komplett idiótát, amikor előbb az amerikai hírszerzőügynökségek egységes álláspontjának ellentmondva Vlagyimir Putyin oldalára állt a Helsinkiben tartott közös sajtótájékoztatójukon, majd napokkal később, látva a republikánus oldalon is tapasztalható elemi felháborodást, közölte, hogy csak összevissza beszélt Putyin oldalán, és pont az ellenkezőjét mondta, majd pedig megint pár nappal később CSUPA NAGYBETŰVEL fenyegette meg Iránt, csakhogy terelje kicsit a figyelmet az orosz helyzetről. 

Arról, hogy éppen hogyan áll az orosz befolyásolással összefüggő, Trump kampányát is érintő vizsgálat, nemrég írtunk hosszabban

Szintén keddi hír, hogy az amerikai kormány állítólag 12 milliárd dolláros segélycsomaggal készülhet támogatni az amerikai mezőgazdaság szereplőit, mivel az ágazatot különösen súlyosan érintette Trump kereskedelmi háborúja. Az Axios gyorselemzése szerint a klasszikus konzervatív republikánusok alighanem gyűlölni fogják a felvetést, hiszen az ilyesmi élesen szembemegy a szabadpiac alapelveivel. Az év egy korábbi szakaszában Trump már felvetette, hogy támogatni kéne a farmereket, de a republikánusok akkor elkaszálták az ötletet. 

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.