Az Akadémia kacsintgatva idézi fel, hogy legutóbb Rákosiék szüntették volna meg őket

TUDOMÁNY
2018 augusztus 08., 05:38
comments 259

„Tudta, hogy az 1825-ben alapított Magyar Tudományos Akadémia egyszer majdnem megszűnt? Amikor 1948-ban a Magyar Dolgozók Pártja (MDP) az Akadémiával szemben felállította a tudományügyi minisztériumként működő Magyar Tudományos Tanácsot.”

- írja Facebook-oldalán az MTA, ajánlva, hogy a követők olvassanak az Akadémia történetéről.

link Forrás

Az Akadémia jelenleg az Orbán-kormány hasonló intézkedésével szemben félti saját függetlenségét és a kutatási szabadságot, a kormány ugyanis a tudományirányítás legfontosabb szervévé és a kutatásfinanszírozás központjává a Palkovics László vezette Innovációs Minisztériumot tenné, és ezzel párhuzamosan csökkentené az MTA önállóságát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.