Az emberiség használta víz fele áramtermelésre megy

Rengeteg vizet használ az emberiség áramtermelésre. Annyit, hogy Európában és az USA-ban az összes természetből vételezett víz felét erőművek használják fel.

Elsősorban a szén-, a gáz- és az atomerőművek fogyasztanak rengeteg vizet. Részben hűtésre, részben pedig a víz gőzzé forralására kell a víz ezeknél a létesítményeknél. Az atomerőművek és a szénerőművek használják a legtöbbet.

A szél- és naperőművek viszont jóval kevesebb vizet igényelnek. Így a megújulók nem csupán a káros anyagok kibocsájtásának csökkentése miatt fontosak, hanem a víz kímélése miatt is. 

Az erőművek melegebb vizet engednek vissza a természetbe, mint amit vételeznek, ez további veszélyt jelent a környezetre. Nem véletlen, hogy a mostani hőségben több atomerőművet is le kellett állítani, és Pakson csökkentették a termelést. (quartz)


November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.