Az emberiség használta víz fele áramtermelésre megy

környezetvédelem
2018 augusztus 09., 07:33
comments 339

Rengeteg vizet használ az emberiség áramtermelésre. Annyit, hogy Európában és az USA-ban az összes természetből vételezett víz felét erőművek használják fel.

Elsősorban a szén-, a gáz- és az atomerőművek fogyasztanak rengeteg vizet. Részben hűtésre, részben pedig a víz gőzzé forralására kell a víz ezeknél a létesítményeknél. Az atomerőművek és a szénerőművek használják a legtöbbet.

A szél- és naperőművek viszont jóval kevesebb vizet igényelnek. Így a megújulók nem csupán a káros anyagok kibocsájtásának csökkentése miatt fontosak, hanem a víz kímélése miatt is. 

Az erőművek melegebb vizet engednek vissza a természetbe, mint amit vételeznek, ez további veszélyt jelent a környezetre. Nem véletlen, hogy a mostani hőségben több atomerőművet is le kellett állítani, és Pakson csökkentették a termelést. (quartz)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.