A Redditen hat évvel ezelőtt elkezdtek elszámolni végtelenig

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az internet amúgy is fura bugyrának számító Redditen indult el a mozgalom, amelynek célja, hogy egyesével elszámoljanak végtelenig. Igen, eggyel kezdték, majd kettő, három, és így tovább. 

Hat év alatt 2,2 millió fölé jutottak, és ugyan innen még innen jelenlegi fogalmi készleteink alapján messze járnak a végső céltól, de nem lankadnak. Ahogy a Slate idézi a híres axiómát és szólásmondást az internetes szubkultúrákról, egy dolog létezése feltételezi, hogy van egy csoportnyi ember az interneten, aki megszállott e dolog miatt. És miért ne lenne így a végtelenig való számolással is. 

A számolás a számolás megszállottjainak fenntartott /counting subredditben zajlik, ahol számos más számolós téma is szokott pörögni, egymást érik a különféle számolós kihívások. A magukat a legaktívabb reddites közösségnek nevező számolósok rendszeresen látogatják a 2012 nyarán indított  “Let’s count to infinity by 1s" topikot is, ahol napi ezerrel kerülnek közelebb a végtelenhez. 2016 márciusában jártak egymilliónál, a lendület pedig azóta is töretlen: heti statisztikákat vezetnek a legtöbbet számolókról, és komoly erőket fektetnek abba is, hogy kiszűrjék a botokkal és algoritmusokkal próbálkozó csalókat. (Slate)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.