Megerőszakolta és meggyilkolta utasát a kínai Uber egyik sofőrje

A kínai Didi Chuxing az Uberhez hasonló, app segítségével igénybe vehető szolgáltatást nyújt, az utazások számai alapján a világ legnagyobb ilyen vállalata. Olyan erős Kínában, hogy az Uber sem bírt vele, és végül eladta nekik helyi szolgáltatását. Most viszont bajban van: a hétfői nappal kénytelenek voltak felfüggeszteni a tevékenységüket, miután pénteken egy sofőr megerőszakolta és meggyilkolta utasát, egy fiatal nőt - írja a South China Morning. Három hónapon belül ez a második ilyen gyilkosság. Kína közlekedési minisztere hangsúlyozta, a Vencsouban történt bűncselekményért a Didit terheli a felelősség. 

A társaság az Uberéhez hasonló szolgáltatása igénybevételével egy app segítségével találhat magának fuvart az utas. Vasárnapi közleményük szerint az esetek miatt elbocsátották a vezetés két tagját is. A rendőrség blogja szerint a huszonéves nő egy órával azután, hogy beszállt a sofőr kocsijába, segítségkérő SMS-t küldött barátnőjének, ezután már nem is tudták felvenni vele a kapcsolatot. A sofőrre csupán egy nappal a gyilkosság előtt egy másik nő is panaszt nyújtott be a Didinél. Vasárnap egy 27 éves férfit tartóztattak le az ügyben. 

Májusban már történt egy hasonló eset, akkor egy 21 éves nőt erőszakolt és ölt meg egy nem regisztrált sofőr Csengcsouban. 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.