Orbán jelentősen alább adta a fociakadémiákról szóló vágyálmait

Az „Így kell ezt csinálni, pupákok” jegyében a felcsúti labdarúgóbirodalom újabb, milliárdos ékkövét avató Orbán Viktor szombati avatóbeszéde nemcsak azért volt különleges, mert monomániásként itt sem hagyta ki a brüsszelezést és kongatta meg a vészharangot a magyarság felett, de beismerte, hogy az általa istenített futballakadémiák képtelenek teljesíteni a 11 éve tett szakmai jóslatát. 

Orbán ugyanis 2007-ben, az által alapított Puskás Akadémia felcsúti ünnepségén azt a merész kijelentést tette, hogy 7-8 éven belül lesz ötven olyan magyar játékos, aki a négy legjobb európai bajnokságban (angol, spanyol, olasz, német) rendszeresen pályára lép, belőlük pedig lesz egy jó válogatott:

A hét-nyolc év 3-4 éve letelt. Ötven helyett most négy játékosunk van a top bajnokságokban (az angolban, spanyolban nincs egy sem, a németben három, az olaszban egy). Közülük egyetlen egy van, akit az Orbán bejelentés után nevelt ki akadémia: Sallai Roland. 

De semmi gond, Orbán most újabb, ezúttal tízéves tervet hirdetett meg a tao-pénzekből szépen táplált felcsúti futball Disneylandben. Akárcsak az előzőnél, ezt is kiszámolta: 

Vagyis 50 helyett már csak 16 nemzetközi szintű játékost kell produkálniuk a közpénzekkel telepumpált akadémiáknak, azt is tíz év alatt.

Orbán aztán büszkén bejelentette, hogy ők, mármint a Puskás Akadémia, az elvárt „két nemzetközi szintű, csúcsbajnokságokban játszani képes" focistát már letett a zöld gyepre az előző tíz évben, mert kineveltek egy Sallai Rolandot és egy Kleinheisler Lászlót. Előbbi valóban a német bajnokságban játszik most ősztől. Utóbbi is megfordult a Bundesligában, de onnan egyetlen év után előbb hazaküldték az NBI-be, aztán a kölcsön lejárta után lepasszolták Kazahsztánba. Persze lehet, hogy az már topbajnokságnak számít.

A magát futballokosnak tartó Orbán Viktor rendszeresen megjósolja, mikor éri el a világszínvonalat a magyar foci, ezek mondjuk nem szoktak bejönni. Most elég alacsonyra tette a lécet, tíz év múlva derül majd csak ki, ezt sikerül-e megugrania a szeretett sportág közpénzekből szépen megtámogatott utánpótlásbázisainak. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.