Kósa szerint míg Moszkva tankokkal, Brüsszel jelentésekkel ront az országra

POLITIKA
2018 október 23., 11:13
comments 226
Kósa Lajos egy másik történészóriással, Schmidt Máriával a tusványosi szabadegyetemen.
photo_camera Kósa Lajos egy másik történészóriással, Schmidt Máriával a tusványosi szabadegyetemen. Fotó: botost/444.hu

Kósa Lajos szerint az 1956-os forradalom afféle proto-NER volt. Mint mondta, 1956 októbere azért volt kivételes, mert megvalósult a nemzeti egység, "ha úgy tetszik, a nemzeti együttműködés rendszere". Ez a hasonlata is meg-megbicsaklik, de Kósának sikerült még ennél is ingatagabbat találnia beszédében.

"Az '56-os hősök a tankokkal néztek szembe, mi most holmi európai parlamenti jelentésekkel" - mondta. Hogy hogyan jutottunk az országot katonailag megszálló, klienseit csalással és erőszakkal hatalomba segítő Szovjetunió összemosásáig azzal az Európai Unióval, amelyhez 2004-ben az ország teljes politikai elitjének, így a Fidesznek a támogatásával csatlakozott az ország? Hát úgy, hogy Kósa sajátos, a tényeket teljes mértékben mellőző történelemolvasata szerint 1956-ban a magyar baloldal rontott az országra, és szerinte most is országrarontás történik a magyar baloldal által, csak az most Moszkva helyett Brüsszelbe jár panaszkodni. Ahova a Fidesz is joggal járt amúgy 2006 október 23-a, a rendőri túlkapások után. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.