Kósa szerint míg Moszkva tankokkal, Brüsszel jelentésekkel ront az országra

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Kósa Lajos egy másik történészóriással, Schmidt Máriával a tusványosi szabadegyetemen.Fotó: botost/444.hu

Kósa Lajos szerint az 1956-os forradalom afféle proto-NER volt. Mint mondta, 1956 októbere azért volt kivételes, mert megvalósult a nemzeti egység, "ha úgy tetszik, a nemzeti együttműködés rendszere". Ez a hasonlata is meg-megbicsaklik, de Kósának sikerült még ennél is ingatagabbat találnia beszédében.

"Az '56-os hősök a tankokkal néztek szembe, mi most holmi európai parlamenti jelentésekkel" - mondta. Hogy hogyan jutottunk az országot katonailag megszálló, klienseit csalással és erőszakkal hatalomba segítő Szovjetunió összemosásáig azzal az Európai Unióval, amelyhez 2004-ben az ország teljes politikai elitjének, így a Fidesznek a támogatásával csatlakozott az ország? Hát úgy, hogy Kósa sajátos, a tényeket teljes mértékben mellőző történelemolvasata szerint 1956-ban a magyar baloldal rontott az országra, és szerinte most is országrarontás történik a magyar baloldal által, csak az most Moszkva helyett Brüsszelbe jár panaszkodni. Ahova a Fidesz is joggal járt amúgy 2006 október 23-a, a rendőri túlkapások után. (Via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.