Hasonló szerkezetű bombát küldtek Barack Obama, Bill Clinton és Soros György amerikai otthonába

külföld
2018 október 24., 14:20
comments 142

Miután az AP-n megjelent, hogy nyomozók szerdán lekapcsoltak egy bombát, amit Hillary és Bill Clinton New York állambeli otthonába címeztek, az amerikai titkosszolgálat, a U.S. Secret Service nem sokkal később nyilvánosságra hozta, hogy a postaszolgálaton keresztül Barack és Michelle Obama házához is robbanószerkezetet küldtek el ismeretlenek.

Barack Obama, Hillary Clinton és Bill Clinton a 2016-os kampányban
photo_camera Barack Obama, Hillary Clinton és Bill Clinton a 2016-os kampányban Fotó: KENA BETANCUR/AFP

A hírek egy nappal azután kerültek nyilvánosságra az Egyesült Államokban, hogy a magyar származású amerikai milliárdos Soros György bedfordi házának postaládájában is bombát találtak.

A New York Times-nak név nélkül nyilatkozó források azt mondták, hogy az Obamáéknak címzett robbanószerkezet hasonló felépítésű, mint amit Sorosnak szántak.

A Clinton-házaspárnak küldött bombát kedden késő délután fedezte fel egy titkos ügynök, aki a volt elnök és first lady Wetschetster County-ban lévő otthonába címzett küldeményeket felügyeli. Az Obamáéknak küldött bombát egy Washington D.C.-ben szolgáló ügynök kapcsolta le. A szolgálat közölte, hogy az érintettek nem voltak veszélyben.

A Sorosnak címzett bombáról kedden annyi derült ki, hogy azt a másik kettővel ellentétben nem postán kívánták célba juttatni, hanem valaki odahelyezte a készüléket a milliárdos házához. A Nyílt Társadalom Alapítványok szóvivője, Laura Silber közölte: Soros nem volt a házban. Arról a szerkezetről kedd óta annyi derült ki, hogy csőbomba volt, megtöltve robbanóanyaggal, és azóta hatástalanították.

Nem sokkal később érkezett a hír, hogy a CNN New York-i főhadiszállását is kiürítették, miután valakik állítólag bombát küldtek az épülethez.

link Forrás

A szolgálat szerdán azt is közölte, hogy azonnali hatállyal teljeskörű nyomozást indított az ügyben, szövetségi, állami és a helyi hatóságok bevonásával. (Axios / NYT / AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.