Peak-úgynevezett-újságírás: így vedd nagyobbra a mobilod bötűit!

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A magyar online média zivataros évtizedeiből idestova uszkvekvázi két és felet böcsülettel lehúzott, minősített veteránként már nem sűrűn fordul elő velem, hogy igazán őszinte, mély, kétségek, skrupulusok, szküllák és karübdiszek nélküli elismerő morgást váltson ki belőlem a nemzetközi internetes újságírás egy-egy rendkívüli szakmai teljesítménye.

A Lifehacker című, egyesült államokbeli publikáció néhány perce közölt How to Crank Up Your Phone's Text Size for Your Parents (Or Yourself) című cikkét olvasva azonban ellenállhatatlanul tört elő belőlem a legmagasabb fokú szakmai elismerésnek ez a csalhatatlan gesztusa.

A Lifehacker invesztigatív mélyfurása azt járja körbe, miképpen növelhetjük meg mobiltelefonjaink bötűméretét. Nem akarnám lespoilerezni a masterpiece slusszpoénját, de a „beállítások” aka. „settings” menüben kell kutakodni!

(Mi, a magunk szerény képességeivel szintén próbálkoztunk már life hackes cikkel, de lássuk be, a mesterekhez képest csak ugatjuk a műfajt.)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.