Peak-úgynevezett-újságírás: így vedd nagyobbra a mobilod bötűit!

elmebaj
2018 november 02., 17:02
comments 57

A magyar online média zivataros évtizedeiből idestova uszkvekvázi két és felet böcsülettel lehúzott, minősített veteránként már nem sűrűn fordul elő velem, hogy igazán őszinte, mély, kétségek, skrupulusok, szküllák és karübdiszek nélküli elismerő morgást váltson ki belőlem a nemzetközi internetes újságírás egy-egy rendkívüli szakmai teljesítménye.

A Lifehacker című, egyesült államokbeli publikáció néhány perce közölt How to Crank Up Your Phone's Text Size for Your Parents (Or Yourself) című cikkét olvasva azonban ellenállhatatlanul tört elő belőlem a legmagasabb fokú szakmai elismerésnek ez a csalhatatlan gesztusa.

link Forrás

A Lifehacker invesztigatív mélyfurása azt járja körbe, miképpen növelhetjük meg mobiltelefonjaink bötűméretét. Nem akarnám lespoilerezni a masterpiece slusszpoénját, de a „beállítások” aka. „settings” menüben kell kutakodni!

(Mi, a magunk szerény képességeivel szintén próbálkoztunk már life hackes cikkel, de lássuk be, a mesterekhez képest csak ugatjuk a műfajt.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.