A Momentum szóvivője belefutott Magomedbe, aki szerinte tudna tippet adni Gruevszkinek arról, hogyan kell évekig illegálisan Magyarországon bujkálni

politika
2018 november 15., 18:05
comments 154

„Most spottoltam Magomedet, ha valaki, akkor ő aztán biztos tudna tippet adni a macedón ex-miniszterelnöknek, hogyan kell évekig illegálisan Magyarországon bujkálni, ha esetleg nem kapna menedéket elítélt bűnözőként!”

írja a Facebookon Nemes Balázs, a Momentum szóvivője, aki a Szent Gellért téren szúrta ki a csecsen férfit.

link Forrás

Magomed Daszajev akkor bukkant fel büszke csecsen hazafiként, amikor veréssel fenyegette G Rast, aki a társával demonstratívan lefestékezte a Szabadság téri szovjet emlékmű egy részletét. A Magyar Nemzet később megírta: Magomednek nem volt érvényes tartózkodási engedélye, sőt az Alkotmányvédelmi Hivatal is megfigyelés alatt tartja, mégis szabadon jár-kel Budapesten. A Hivatal volt vezetője példaként említette Magomed aktivitását az orosz titkosszolgálatok mára már alig burkolt magyarországi nyomulására példaként. Idén februárban maga a magyar belügyminiszter tagadta meg, hogy információt adjon arról, miért tartózkodhat Magyarországon Magomed.

Hadházy Ákos csütörtökön közölte: feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen illegális határátlépés segítése miatt, mivel a jogerősen börtönre ítélt macedón ex-kormányfő, Nikola Gruevszki tisztázatlan körülmények között, feltehetően érvényes útlevél nélkül lépett Magyarország területére, és nem világos, pontosan hol tartózkodik. A Miniszterelnökség tegnap elismerte, hogy Gruevszki különleges elbánásban részesül, az albán rendőrség pedig közölte: a férfit a tiranai magyar nagykövetségi autója vitte ki Albániából.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.