Az Európai Néppárt blokkolja azokat a Twitteren, akik kritizálni merik, hogy nem zárták ki Orbánékat

POLITIKA
2018 december 02., 18:46
comments 387

"Az Európai Néppárt blokkolt engem. Ez megerősíti azt, hogy nem tudnak mit kezdeni azokkal, akik megkérdőjelezik, hogy miért is támogatják a magyar kormánypártot, a Fideszt, ami a Néppárti frakció tagjaként alássa az alapvető demokratikus értékeket. Ahelyett, hogy kizárnák a Fideszt, egy jogvédőt blokkolnak."

Ezt Andrew Stroehlein, a Human Rights Watch európai sajtófőnöke twittelte ki az imént. Stroehlein egy másik posztjában azt írta, hogy a jelek szerint a következő twitje miatt zárta ki a Néppárt:

"Emiatt szégyellheti magát a Néppárt. Nem mondhatod azt, hogy a demokráciát támogató pártok frakciója vagy, ha közben azt a Fideszt támogatod, amelyik aláásta az oktatás és a média szabadságát és más alapvető jogokat. A Néppárt hátat fordított az alapvető demokratikus értékeknek."

(Az “emiatt” egy másik felhasználó korábbi twitjére utalt, ami arról szól, hogy a CEU de facto elüldözése Magyarországról az EU bukásának a szimbóluma, illetve arról, hogy az a tény, hogy az Unió közepén egy önkényuralmi rendszer létezhet, megcáfol minden olyan állítást, miszerint az UEU liberális és demokratikus lenne.)

Más felhasználók megjegyzéseiből kiderül, hogy az EPP másokat is blokkolt, akik nem értettek egyet azzal, ahogyan a Fidesz-ügyet kezelik.

Update:

Az EPP időközben feloldotta a blokkolásokat és bocsánatot kért. De hogyan! Így.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.