Az Európai Néppárt blokkolja azokat a Twitteren, akik kritizálni merik, hogy nem zárták ki Orbánékat

2018 december 2., vasárnap 18:46
402

"Az Európai Néppárt blokkolt engem. Ez megerősíti azt, hogy nem tudnak mit kezdeni azokkal, akik megkérdőjelezik, hogy miért is támogatják a magyar kormánypártot, a Fideszt, ami a Néppárti frakció tagjaként alássa az alapvető demokratikus értékeket. Ahelyett, hogy kizárnák a Fideszt, egy jogvédőt blokkolnak."

Ezt Andrew Stroehlein, a Human Rights Watch európai sajtófőnöke twittelte ki az imént. Stroehlein egy másik posztjában azt írta, hogy a jelek szerint a következő twitje miatt zárta ki a Néppárt:

"Emiatt szégyellheti magát a Néppárt. Nem mondhatod azt, hogy a demokráciát támogató pártok frakciója vagy, ha közben azt a Fideszt támogatod, amelyik aláásta az oktatás és a média szabadságát és más alapvető jogokat. A Néppárt hátat fordított az alapvető demokratikus értékeknek."

(Az “emiatt” egy másik felhasználó korábbi twitjére utalt, ami arról szól, hogy a CEU de facto elüldözése Magyarországról az EU bukásának a szimbóluma, illetve arról, hogy az a tény, hogy az Unió közepén egy önkényuralmi rendszer létezhet, megcáfol minden olyan állítást, miszerint az UEU liberális és demokratikus lenne.)

Más felhasználók megjegyzéseiből kiderül, hogy az EPP másokat is blokkolt, akik nem értettek egyet azzal, ahogyan a Fidesz-ügyet kezelik.

Update:

Az EPP időközben feloldotta a blokkolásokat és bocsánatot kért. De hogyan! Így.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt