Borízű hang #210: Visszatáncol az arcodból az amerikai külpolitika boszorkánykonyhája [rövid verzió]

podcast
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

Az előfizetők (de csak a Belső kör és Közösség csomagok tulajdonosai!) már szombat hajnalban hozzájutnak legfrissebb epizódunk teljes verziójához. A most publikált, ingyen meghallgatható verzió tíz perccel rövidebb. Itt írtunk arról, hogy tudod meghallgatni a teljes adást.

Világrendszerösszeomlásokat is nagy rutinnal, távolságtartó, mégis empatikus, professzionális megközelítéssel kezelő műsorunk ismét hitet tesz számos dolog mellett.

  • 00:33 Hírek az NB1-ből. Fradi-Böde 0:2. A pilzeni katlanban tényleg nehéz dolga lett a Fradinak.
  • 04:49 A visszavett nagy arcból visszatáncolás. A trumpizmus hatása a Felcsút bajnoki esélyire. Páros lábbal a putyinpedálon. Mennyire Ceausescu?
  • 09:10 Orbán szemérmessége és visszafogottsága. A futballhuligánokra szerveződő hatalom. A Fidesz-frakció fegyelmezettsége.
  • 13:25 A rendszer totalitariánus jellegzetességei. Amikor még arról volt szó, hogy elég lesz Felcsútra az NB2. A bálásnál is rosszabb brazilok.
  • 15:54 Ki a jó ég a Jobbik elnöke? Adorján Béla fafaragó. Már a Répcelaki SE edzője is kilépett.
  • 17:17 A jó tollú szerző megvámolása.
  • 22:02 Tippek az ukrán rendezésre: inkább a tettekre figyeljünk. John Bolton és az ő hitelessége. Mathias Döpfner trumpügyi megfejtései.
  • 26:46 A világcsendőrség profitja. Surányi György vs. Winkler Róbert. Ki fog gumipapucsot gyártani? A fordított Nixon.
  • 31:45 Az amerikai külpolitika boszorkánykonyhájának motorháztetője. Trump, a vaktérkép és a stratégia.
  • 35:10 Kvíz: az osztrák címer. Árpádsáv és sarló-kalapács.
  • 39:09 A masgouf visszatér. Peca a Tigrisben. Karadzsics, a szakállas kuruzsló. Bin Láden Abbotabadban.
  • 42:57 Leonard Peltier szabad. Rage Against The Machine: Freedom. Little Steven: Leonard Peltier.
  • 46:35 Mészárlás a Sérült térd pataknál. Ülő Bika és Pettyes Jávor. A szellemtánc-vallás. Hogy hívják a süket indiánt?
    50:43 American Indian Movement. Leonard Peltier és az FBI-ügynökök. Kultúrharc a kegyelem körül.
  • 56:55 50 év után szabadlábon. Egészségtelen életmód a börtönben. Magda Marinko diétája.
  • 60:23 Kutyasétáltatás Szingapúrban. Szentkirályi Alexandra megvédi az aluljárós giroszt. A régi jó aluljárókból nem maradt semmi. Dinamit: Tinédzser dal.
Kapcsolódó cikkek
Legfrissebb podcastjaink

Borízű hang #251 [hossz]: Másfél milliós kardigánban az Orczy közvécében

Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Borízű hang #250 a színpadon [hosszú]: Hajóféreg hamis zászlóval

Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Tyúkól#57: Asszertív karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.

Diószegi-Horváth Nóra, Kun Zsuzsi
podcast

Borízű hang #249: Aki nem tud liberálisul, ne beszéljen liberálisul [rövid verzió]

Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Az emberfej ízű licsitől a legjobb kínai éttermekig Londonban

A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.

444.hu
podcast