Sallai Róbert Benedek: Varju László megnézhette volna magát egy túrkevei motorostalálkozón, ha a rendezők kikísérik

POLITIKA
2019 január 06., 06:35
comments 678

Az LMP volt országgyűlési képviselője, Sallai Róbert Benedek, aki korábban egy vita hevében székestől felborította az akkori párttársát, Hadházy Ákost, most megint megpróbál igazodni a Fidesz–KDNP-kormány egyetlen ideológiájához.

Sallai – mintha csak a volt jobbikos Volner Jánossal versenyezne – a Facebookon kelt ki, persze nem a kormány, hanem az ellenzék ellen. Miután röviden beszámolt a jószágai helyzetéről, arról írt, hogy megnézte a felvételt, amin látható, ahogy az MTVA székházából kidobják Varju László DK-s parlamenti képviselőt.

link Forrás

Sallai erről ezt írta:

„A 444 úgy tálalta, mintha roppant atrocitások érték volna ezt a képviselőt, miközben számomra megmosolyogtató nyugalommal és udvariassággal kezelték a helyzetet. Megnézhette volna magát egy túrkevei motorostalálkozón, ha a rendezők kikísérik… Garantáltan nem így sétál el kamerázgatva a telefonjával.”

(A köztévé az esti adásában szintén azt mondták be, hogy az eltitkolt felvételeken semmi új nincs, Varju támad, az őrök végzik a munkájukat.)

Arról, hogy a volt párttársait, Hadházy Ákost és Szél Bernadettet is kidobták a köztévé székházából, ezt írta: „ez az átok gép feltolta ismét Hadházy Ákos és Széll Detti decemberi akcióját, amit szándékosan, tudatosan nem akartam megnézni, habár utána sokan írtak rám, hogy most már elhiszik, hogy Hadházy Ákos anno földre dobta magát. Mondtam én…”

Szerinte sokkal kínosabb Orbánéknál az, amit az ellenzék művel, és úgy tűnik, neki nem oké, hogy egy választott parlamenti képviselő bemehet egy közintézménybe:

„Nulla méltóság, nulla tisztesség, hulla helyzetkezelési-képesség, csak a balhé keresése, csak a szereplésvágy és a versenyfetrengés, amit Varjú és Hadházy művel. Kínos. Mert nekik mindent lehet. Ők országgyűlési képviselők, ezért ők bemehetnek oda, ahová nem lehet. Nekik mindent szabad. Hozzájuk nem lehet érni. Nekik mentelmi joguk van, ők csinálhatnak bármit.”

Sallai Róbert Benedek
photo_camera Sallai Róbert Benedek Fotó: LMP

Sőt, Sallai szerint az Orbán-kormánynál is rosszabb lenne, ha az ellenzék jutna hatalomra:

„Orbán és rablóbandája nyilván ártalmasabb a köznek, de miután kevésbé látványos exhibicionizmusa, ezért talán a közvélemény számára kevéssé irritáló. De hogy más lenne hatalmon Hadházy vagy Szél Detti, vagy a DK-s és MSZP-s bohócbrigád? Dehogy lenne, rosszabb lenne, csak másképp, mert a mániákus szereplési vágy és személykultusszal övezett »nekem mindent lehet« életérzés mellett még a totális inkompetencia is jelentkezne.”

Frissítés 12:35

Hadházy Ákos a Facebookon reagált Sallai szövegére: „»jó érzékkel« tegnap sértegette hosszan egy posztjában a közmédia szabadságáért küzdő képviselőket és az egész ellenzéket. Miközben szorgalmasan felmondja a kormánypropaganda minden üzenetét és bőszen védelmezi a teljesen törvénytelenül minket földre rángató és az épületből kirángató smasszerokat. Tudom, hogy kapott az alapítványa 70 millió EU támogatást két tanulmányra, de tudtommal azokat az erdei ökoturizmusról kell írnia, nem pedig a kormánypropaganda üzeneteinek felmondásáért. Én ismerem őt, és tudom, hogy másképp viszonyul az erőszakhoz, mint az emberek többsége és ezt büszkén vállalja is. Ezért csak annyit üzenek neki, mint amit ezen az oldalon minden fideszes trollnak szoktam: – Mélyen sajnálom, ha indulatokat keltettem Önben!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.