Köztévé 2019: Amikor lejáratják a családodat, de neked kell elnézést kérni, hogy ezt számon kéred rajtuk

  • Január 14-én Hadházy Ákos és Szél Bernadett újra megpróbáltak szót érteni a köztévé vezetőivel.
  • Majdnem egy hónapja történt, hogy Hadházy Ákost erőszakkal kidobták az MTVA épületéből, miután képviselői jogosítványaival élve bement az épületbe, hogy ott egy ötpontos petíciót olvastasson be képviselőtársaival.
  • Az eset után az ellenzéki képviselő több alkalommal is írásban fordult Papp Dánielhez, aki hírhamisítóból lett a tévé vezérigazgatója, hogy magyarázza meg az eseményeket, illetve tájékoztassa őt arról, miért készülnek hazug, lejárató anyagok az ellenzéki képviselőkről, de Papp nem volt hajlandó személyesen találkozni.
  • Szél és Hadházy ezért hétfőn újra próbálkoztak ezúttal személyesen, és bár eleinte zárt ajtók fogadták őket, sikerült beslisszanniuk a tévé előterébe. Álláspontjuk szerint képviselőként joguk van bármilyen közintézményt meglátogatniuk annak aránytalan zavarása nélkül.
  • Ám hiába jutottak be, a nem sokkal később megjelenő kommunikációs vezető igyekezett őket lepattintani, többek között azzal, hogy Papp Dániel nem fog ráérni.
  • A képviselők nem adták fel, és ez be is jött: Papp Dániel vezérigazgató pár órával később mégiscsak ráért, és lement a képviselőkhöz.
  • Válaszolni viszont nem válaszolt, csupán felmondott egy nyilatkozatot többek között arról, hogy az ellenzék erőszakos és megfélemlíti a tévé munkatársait.
  • Arról, hogy a köztévé miért hazudik éjjel-nappal mint a vízfolyás, nem volt hajlandó beszélni.
  • A videót Halász Júlia és Tamás Bence Gáspár készítették.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.