Márki-Zay: Volt olyan önkormányzati dolgozó, akinek a fideszes vezetés alatt 1000-nél is több kifizetetlen túlórája volt

2019 január 16., szerda 11:52
220

A hódmezővásárhelyi polgármester amellett érvelve, hogy miért lenne fontos megszavazni, hogy a helyi önkormányzati cégeknél ne lehessen alkalmazni a Munka törvénykönyvének módosítása szerinti 400 túlórát, azt mondta:

„Volt olyan önkormányzati dolgozó, akinek ezernél több kifizetetlen túlórája volt.”

A hvg.hu azt írja, Márki-Zay Péter elmondta, hogy tavaly a polgármesteri hivatal összesen 50 millió forintot fizetett ki a dolgozóinak elmaradt túlóráért, amik még a fideszes vezetés alatt halmozódtak fel.

Márki-Zay Péter 2018. március 21-én. Fotó: Halász Júlia/444

A fideszes képviselők viszont azt javasolták, hívják össze a dolgozókat, és egy fórumon kérdezzék meg őket, hogy szükségesnek tartják-e egy ilyen tartalmú határozat elfogadását.

De Márki-Zay úgy véli, az alkalmazottak tartanak a Fidesz nyomásgyakorlásától, ezért nyilván félnének elmondani a véleményüket, ráadásul a kormány a törvény elfogadása előtt sem egyeztetett a szakmai szervezetekkel.

A városban ellenzékben lévő fideszes képviselők szerint a túlóratörvény közgyűlés előtti megtárgyalása az országos politika helyi képviselőkre való ráerőszakolása, de Márki-Zay erre azt mondta: a hódmezővásárhelyi fideszesek még a megválasztása előtt egy rendkívüli közgyűlésen határozatot fogadtak el, amiben elutasították a migrációt, az idegenek betelepítését.

Márki-Zay elmondta, hogy pár hete óriásplakátokon sorosozták őt, és már megszórták a városi postaládákat szórólapokkal, amiken azzal vádolják őt, hogy mecsetet akar építeni, magyarellenes és bevándorláspárti. Erről azt mondta:

„Magyarországon a Fidesz az egyetlen kommunista, illetve rasszista párt.”

A megoldás egyébként az lett, hogy Fekete Ferenc fideszes képviselő javasolta, írásban, név nélkül mondhassák el a véleményüket az önkormányzati cégek. Ezt meg is szavazták, így a kérdés akkor kerül újra napirendre, ha ez a véleménynyilvánítás lezajlott.

Több más város (például Szeged és Szombathely) is fellépett már a túlóratörvény ellen, amit még a fideszes Lázár János is vitathatónak nevezett(hvg.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt