Karlendítős esküvői videó került elő Sneider Tamás jobbikos képviselő feleségéről a kormánymédiában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy három évvel ezelőtti esküvőn készült esküvői videóból mutatott be felvételeket a hétvégén a Hír tévé, az anyag pedig sorra jelenik meg a kormányzati médiakonglomerátum csatornáin.

A cikkek arról számolnak be, hogy Sneider „Roy”  Tamás, az egri jobbikos képviselő esküvőjén a menyasszony náci karlendítést mutatott be, a lakodalomban homofób és rasszista viccek hangzottak el a vőfély-műsorvezető szájából, mindezt pedig a Jobbik akkori vezetése, a többi között Vona Gábor pártelnök és Szabó Gábor pártigazgató is megszemlélte, miután mindketten meghívottak voltak.

Az egyik kiemelt felvételen Sneider és felesége, Szabó Edit Édua látható, amint esküvőjükön fotózkodnak. Szabó Sneider nyakában ül és – a többi között – többször is náci karlendítésre illetve a Fradi-tábor karlengető köszönésére emlékeztető mozdulatot tesz.

A másik jelenetben a vőfély-műsorvezető barát látható, aki Fekete Pákót és egy ismert magyar tévést parodizálva azon viccelődik, hogy nem szokott ahhoz, hogy egy férfi és egy nő összeházasodjon. Az anyag ezután részletesen beszámol arról a közismert tényről, hogy Sneider a kilencvenes években az egri skinheadmozgalom központi figurája volt.

A felvétellel kapcsolatban megkerestük Sneider Tamás képviselőt. Szerinte a felvételen „szórakoznak és poénkodnak” a résztvevők. „Még számos poént adhat közre az Enyveskezű médiája, amiből kedvük szerint kihozhatják, hogy homoszexuálisok vagy Soros-ügynökök vagyunk” – közölte Sneider. A felvétel szerinte egy N1 tévés, később a Mi Hazánk mozgalomhoz pártolt személytől kerülhettek a kormánymédiához.

„A feleségem még a vágott felvételen is több kézmozdulatot tesz. A szépségkirálynő jelet sem azért mutatta, mert szépségkirálynőnek gondolná magát, és bármilyen karlendítéshez hasonló mozdulatot sem azért tett, mert nácinak gondolná magát” – közölte a képviselő. 

Sneider szerint a felvétel bemutatásának a célja, hogy az utóbbi időkben visszaerősödő Jobbikot lejárassa a kormányzati propaganda, miután a Mi Hazánk mozgalom megalapításával, és a Jobbik szervezetének szétzilálási szándékával nem sikerült kellő eredményt elérni. 

A képviselő rendőrségi feljelentést tett a videók nyilvánosságra hozatala miatt, illetve pert indít az azt bemutató orgánumok ellen is.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.