Gulyás Gergelyt majdnem Magyar Narancs olvasásán kapta a fideszes újságíró, de a miniszter ügyesen kivágta magát

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

A Magyar Hírlap készített interjút a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel, Gulyás Gergellyel, és rögtön az interjú elején váratlanul kemény kérdéssel szembesítették a minisztert: 

„Magyar Narancsot, Figyelőt, Népszavát és Magyar Hírlapot is találtam a minisztériumba járatott sajtótermékek között. Ezek szerint ön mindkét oldalról szívesen tájékozódik?”

– próbálta csőbe húzni Gulyást a Magyar Hírlap újságírója, de szerencsére a miniszter résen volt: 

„Ez régen így volt, de töredelmesen be kell vallanom, hogy mostanában – mivel kevesebb időm van, mint bármikor korábban – nem olvasok rendszeresen lapokat.”

Az interjúkezdést természetesen az indokolta, hogy a gigantikus fideszes médiaholding kuratóriumi elnöke, az egykori fideszes képviselő Varga István egy interjúban véletlenül azt találta mondani, hogy az igényes, jó tollú újságírók a másik oldalon vannak. Varga az interjú megjelenése után szinte azonnal távozott posztjáról, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője pedig levélben vigasztalta a jobboldali újságírókat, hogy igenis nagyon ügyesek. 

Erre a sztorira is rákérdeztek Gulyásnál, aki elmondta 

„Remélem, hogy a jó újságírók a jobboldalon dolgoznak. Az biztos, hogy ezen az oldalon újságírónak lenni önmagában morális fölényt jelent.”