Az MTA-hoz írásos javaslat még nem jött, de a kormány közölte: csak azt fogadja el, ha a kutatóhálózat leválik az MTA-ról

Lovász László, az MTA elnöke 2016. február 11-én.Fotó: Botos Tamás/444

Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke levelet írt az MTA kutatóinak, amiben tájékoztatta őket az MTA és az Innovációs és Technológiai Minisztérium közötti tárgyalások alakulásáról. Ez a teljes levél:

Forrás: MTA

A levélben Lovász azt írja, írásos javaslatot nem kapott, de az ITM egyértelművé tette, hogy a kormány csak azt hajlandó elfogadni, ha a kutatóhálózat leválik az MTA-ról. Az ITM szerint a kutatóhálózat egy vagyonkezelő alapítvány fenntartásába kerülne, amit az MTA tárgyalódelegációja nem fogadott el.

Az MTA delegációja – ami nem hozhat döntést, ahogy az ITM delegációja sem – azt mondta, tárgyalna arról a javaslatról, hogy a kutatóhálózat az MTA-n kívül működjön, de egységben maradva, és az MTA megfelelő részvételével az irányításban.

Itt írtunk arról, hogy mi lehet a kormány terve az MTA-val.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.