Tarlós azt mondja, népszavazást szeretne a római-parti gát helyszínéről

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Tarlós István főpolgármester – aki 2017-ben még megakadályozta, hogy népszavazás lehessen a mobilgátról – a Blikknek most azt mondta:

„Már jó ideje annak örülnék a legjobban, ha népszavazás döntené el, hol épüljön meg a római-parti gát, a hullámtérben vagy a Nánási úton.”

Ezt azzal indokolta, hogy a római-parti védmű kérdése már teljesen átpolitizálódott, annak ellenére, hogy ő mérnökként mindig is a szakmai döntés pártján állt. (Még ha 30 éve polgármesterként is dolgozik.)

Azt mondta, a vitatott, parttal párhuzamos védmű építését a főváros nem sürgeti, Tarlós azt mondta, két olyan árvízvédelmi beruházást is elkezdett a főváros, ami a csillaghegyi öblözet biztonságát szolgálja: már magasítják a pünkösdfürdői gátat, a munkálatok idén itt befejeződnek, és az Aranyhegyi-patakot is jobban a medrébe szorítják 2 milliárd forintért. (Blikk)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.