Íme Dózsa László, aki mostantól Magyarország Kiváló Művésze

kultúra
2019 március 12., 14:31
comments 209

Végülis március 15-e is forradalom volt, ebből az alkalomból Kásler Miklós többek között kitüntette Dózsa Lászlót (1942-) is. Nem az 1848-49-es forradalomban játszott szerepe miatt, hanem „a magyar művészet értékeinek gyarapítása érdekében végzett magas szintű, igényes teljesítménye elismeréseként” részesült a Magyarország Kiváló Művésze díjban.

photo_camera Kásler Miklós átadja a Magyarország Kiváló Művésze díjat Dózsa Lászlónak. Fotó: Mohai Balázs/MTI/MTVA

Dózsa László 2011-ben Réthelyi Miklós minisztertől vehette át a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze-díjat, 2016-ban Budapest díszpolgára lett. (A Magyar Köztársaság Éremrend Tisztikeresztjére még Gyurcsánnyal koccintott.)

Az már nem világos, hogy a kínos, Schmidt Máriás fotóbotrány után még mindig hősnek tartja-e Orbán Viktor Dózsát, aki legutóbb rendezőként értékelte szakmailag az ellenzéki politikusokat, amikor azt közölte, hogy lerugdosná őket a színpadról.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt