BKV-sztrájk jöhet, béremelésért harcolnak a vállalat szakszervezetei

Budapest
2019 március 19., 19:59
comments 100

Sztrájkbizottságot alapítottak a BKV szakszervezetei, és munkaügyi vitát kezdtek a vállalattal - számolt be az RTL Híradó. A munkavállalók már tavaly bejelentették, hogy szeretnének fizetésemelést, most az Egységes Közlekedési Szakszervezet vezetője a Híradónak azt mondta, 15 százalékos emelésért harcolnak, és bíznak abban, hogy nem kell majd a sztrájkhoz folyamodniuk.

Az RTL azonban úgy tudja, a BKV vezetése hajlíthatatlan, ragaszkodnak az 5 százalékos emeléshez, igaz, hivatalos kommunikációjuk szerint elkötelezettek a kompromisszumos megoldás érdekében.

A BKV munkavállalói 2010-ben egy hétig sztrájkoltak, akkor gyakorlatilag megbénult a főváros.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.