BKV-sztrájk jöhet, béremelésért harcolnak a vállalat szakszervezetei

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Sztrájkbizottságot alapítottak a BKV szakszervezetei, és munkaügyi vitát kezdtek a vállalattal - számolt be az RTL Híradó. A munkavállalók már tavaly bejelentették, hogy szeretnének fizetésemelést, most az Egységes Közlekedési Szakszervezet vezetője a Híradónak azt mondta, 15 százalékos emelésért harcolnak, és bíznak abban, hogy nem kell majd a sztrájkhoz folyamodniuk.

Az RTL azonban úgy tudja, a BKV vezetése hajlíthatatlan, ragaszkodnak az 5 százalékos emeléshez, igaz, hivatalos kommunikációjuk szerint elkötelezettek a kompromisszumos megoldás érdekében.

A BKV munkavállalói 2010-ben egy hétig sztrájkoltak, akkor gyakorlatilag megbénult a főváros.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.