Csütörtökön tüntetnek az MTA kutatóhálózatának leváltása ellen

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az Akadémiai Dolgozók Fóruma csütörtökön 14 órától tüntetést szervez a Magyar Tudományos Akadémia épülete elé a Széchenyi térre, hogy megmutassák „az ülésező elnökségnek, hogy az Akadémia nem pusztán tégla és habarcs”.

Fotó: botost/444.hu

Azt írják: „Találkozzunk az MTA székháza előtt, majd a Lánchídon átvonulva tudassuk a miniszterrel, hogy minket nem lehet zsarolással megfélemlíteni.”

Mint írják, „Palkovics miniszter azzal zsarolta meg a Magyar Tudományos Akadémia vezetőségét, hogy erővel veszi el a kutatóhálózatát, ha arról nem mond le önként”, és szerintük ez az eljárás „méltatlan, a megfogalmazott diktátum pedig elfogadhatatlan”.

A résztvevőket biztatják, hogy hagyják otthon a pártjelvényeket, pártzászlókat és pirotechnikai eszközöket, a politikai pártok is csak magánszemélyként menjenek ki tüntetni.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.