VV Viktor: A keresztény lét a tét

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: PETER KOHALMI/AFP

Elindította hónapok óta zajló európai kampányát a Fidesz, amelyen a pártelnök 1342. alkalommal is határozottan leszögezte, hogy Európában a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes erők állnak szemben egymással, és az ő politikai ellenfelei mind bevándorláspártiak, akiket le kell győzni, mert ki akarják cserélni a kontinens népességét.

Az Echo TV, vagyis nem, bocsánat, a Hír TV tudósítása szerint a miniszterelnök úr kerek-perec kijelentette:

„keresztény civilizációnk léte a tét.”

Hogy lehessen valami újdonságról is beszélni, Orbán be is jelentett, méghozzá egy 7 pontos akciótervet. A mindenki által jól ismert 29 pontos költségvetési akcióterv (2010), a 10 pontos munkahelyvédelmi akcióterv (2012) a 10 pontos gazdasági akcióterv (2014), az I. Migrációs Akcióterv és a családvédelmi akcióterv (2019) után itt a II. Migrációs Akcióterv (elnézést, ha valamit kihagytam).

  1. A migráció kezelését visszaadni a nemzeti kormányoknak 
  2. Ne legyen kötelező a migránsok befogadása 
  3. Érvényes okmányok nélkül ne lehessen belépni Európába 
  4. Migránskártya és migránsvízum megszüntetése 
  5. Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek kevesebb pénz, helyette a határvédelem támogatása 
  6. Keresztényeket ne érje hátrányos megkülönböztetés Európában 
  7. Bevándorlást ellenző vezetőket az uniós intézmények élére

Ahogy az eddigi akciópontok, úgy természetesen ezek is mind teljesülni fognak. Kicsit nehezíti csak a végrehajtást, hogy a pontok egy része megfoghatatlan és számon kérhetetlen, egy része viszont – remek hír! – már teljesült is: migránsvízumok például az Európai Bizottság tájékoztatása szerint nem is lesznek. A Soros markában vergődő EB friss migrációs stratégiája ráadásul érthetetlen módon számos helyen megegyezik Orbán terveivel.

Más pontok kínzó kérdéseket vetnek fel, mint hogy például mi történik, ha nemzeti hatáskörbe kerül a migráció kezelése, és a bevándorláspárti kormányok saját hatáskörben beengedik a migránsokat. De a miniszterelnök úr ezt is megoldja majd, nem kérdés.

Az nem derült ki a programbemutató rendezvényből, hogy a Fidesznek lesz-e programja a május 26-ai EP-választásra. 2014-ben nem volt, a legutóbbi, 2009-es programban pedig még az szerepelt, hogy 

„Európa polgárainak jólétét és biztonságát a nemzetállami keretek ma már nem garantálják kielégítően. Ezért van szükség az uniós intézmények hatáskörének megerősítésére.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.