Kövér László: Fontos megismernünk a rendkívül sokszínű arab világ páratlanul gazdag kulturális értékeit

képzavar
2019 április 11., 11:41
comments 201

Miközben az orbánisták totális háborút vívva a valósággal szemben párhuzamos társadalmakkal és erőszakos hittérítéssel riogatva követelik az etnikai homogenitást, Kövér László házelnök az Arab kultúra napja fővédnökeként az arab kultúrát éltette az ELTE Bölcsészettudományi Karán.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, az esemény fővédnöke (j5), Hamad Mohammed Búrhamah, az Arab Nagykövetek Tanácsának (ANT) elnöke (j7), Sonkoly Gábor, az ELTE BTK dékánja (j6), Joanna Maria Azzi libanoni (j2) és Hammad Abdullah Dahan Hammad jemeni nagykövet (j), valamint arab országok nagykövetei az Arab kultúra napja megnyitóján Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (ELTE BTK) 2019. április 11-én. A rendezvényen 14 arab országot bemutató kiállítás mellett előadások és tradicionális arab ételek is várják az érdeklődőket.
photo_camera Kövér László, az Országgyűlés elnöke, az esemény fővédnöke (j5), Hamad Mohammed Búrhamah, az Arab Nagykövetek Tanácsának (ANT) elnöke (j7), Sonkoly Gábor, az ELTE BTK dékánja (j6), Joanna Maria Azzi libanoni (j2) és Hammad Abdullah Dahan Hammad jemeni nagykövet (j), valamint arab országok nagykövetei az Arab kultúra napja megnyitóján Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (ELTE BTK) 2019. április 11-én. A rendezvényen 14 arab országot bemutató kiállítás mellett előadások és tradicionális arab ételek is várják az érdeklődőket. Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Az Index szerint Kövér azt mondta, örömmel vállalta a védnökséget, bár azt is mondta, az arab világban tapasztalható jelenségek határon túlnyúló következményei kihívások elé állítják a kontinens lakosságát, mégis:

„Magyarország kapcsolatépítésének alapja a kölcsönös tisztelet, a hagyományok, kultúra tiszteletben tartása.”

A migrációról is beszélt, szerinte helyben kell segíteni az országokat, és ebben Magyarország eurómilliókkal vesz részt. Azt is mondta, hogy fontos, hogy arab diákok tanuljanak Magyarországon, mert ezek a kapcsolatok válhatnak alapjaivá az arab világ és Magyarország kapcsolatainak.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, az esemény fővédnöke (elöl, j2) megnézi a líbiai standot az Arab kultúra napja megnyitóján.
photo_camera Kövér László, az Országgyűlés elnöke, az esemény fővédnöke (elöl, j2) megnézi a líbiai standot az Arab kultúra napja megnyitóján. Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Így fogalmazott: fontos megismernünk „a rendkívül sokszínű arab világ páratlanul gazdag kulturális értékeit”, és közösen kell megvédenünk „a tisztelet, bizalom, barátság jelentett közös értékeket”, amelyeket fenyeget a globális világ intoleranciája, jött a protokolláris ajándékozás, ami az esemény csúcspontja volt.

A rendezvényt szervező Kortárs Arab Világ Központ és az Arab Nagykövetek Tanácsa egy aranyozott arab hajót ajándékoztak a házelnöknek, aminek a kormánya jelenleg is folyamatosan egy még mindig nem létező migránskaravánnal rettegtet.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, az esemény fővédnöke (j) ajándékot vesz át Hamad Mohammed Búrhamahtól, az Arab Nagykövetek Tanácsának (ANT) elnökétől az Arab kultúra napja megnyitóján.
photo_camera Kövér László, az Országgyűlés elnöke, az esemény fővédnöke (j) ajándékot vesz át Hamad Mohammed Búrhamahtól, az Arab Nagykövetek Tanácsának (ANT) elnökétől az Arab kultúra napja megnyitóján. Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.