Kövér László: Fontos megismernünk a rendkívül sokszínű arab világ páratlanul gazdag kulturális értékeit

Miközben az orbánisták totális háborút vívva a valósággal szemben párhuzamos társadalmakkal és erőszakos hittérítéssel riogatva követelik az etnikai homogenitást, Kövér László házelnök az Arab kultúra napja fővédnökeként az arab kultúrát éltette az ELTE Bölcsészettudományi Karán.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, az esemény fővédnöke (j5), Hamad Mohammed Búrhamah, az Arab Nagykövetek Tanácsának (ANT) elnöke (j7), Sonkoly Gábor, az ELTE BTK dékánja (j6), Joanna Maria Azzi libanoni (j2) és Hammad Abdullah Dahan Hammad jemeni nagykövet (j), valamint arab országok nagykövetei az Arab kultúra napja megnyitóján Budapesten, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán (ELTE BTK) 2019. április 11-én. A rendezvényen 14 arab országot bemutató kiállítás mellett előadások és tradicionális arab ételek is várják az érdeklődőket.Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Az Index szerint Kövér azt mondta, örömmel vállalta a védnökséget, bár azt is mondta, az arab világban tapasztalható jelenségek határon túlnyúló következményei kihívások elé állítják a kontinens lakosságát, mégis:

„Magyarország kapcsolatépítésének alapja a kölcsönös tisztelet, a hagyományok, kultúra tiszteletben tartása.”

A migrációról is beszélt, szerinte helyben kell segíteni az országokat, és ebben Magyarország eurómilliókkal vesz részt. Azt is mondta, hogy fontos, hogy arab diákok tanuljanak Magyarországon, mert ezek a kapcsolatok válhatnak alapjaivá az arab világ és Magyarország kapcsolatainak.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, az esemény fővédnöke (elöl, j2) megnézi a líbiai standot az Arab kultúra napja megnyitóján.Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Így fogalmazott: fontos megismernünk „a rendkívül sokszínű arab világ páratlanul gazdag kulturális értékeit”, és közösen kell megvédenünk „a tisztelet, bizalom, barátság jelentett közös értékeket”, amelyeket fenyeget a globális világ intoleranciája, jött a protokolláris ajándékozás, ami az esemény csúcspontja volt.

A rendezvényt szervező Kortárs Arab Világ Központ és az Arab Nagykövetek Tanácsa egy aranyozott arab hajót ajándékoztak a házelnöknek, aminek a kormánya jelenleg is folyamatosan egy még mindig nem létező migránskaravánnal rettegtet.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, az esemény fővédnöke (j) ajándékot vesz át Hamad Mohammed Búrhamahtól, az Arab Nagykövetek Tanácsának (ANT) elnökétől az Arab kultúra napja megnyitóján.Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.