Már a Google központjában is van kanyaró

külföld
2019 április 18., 06:23
comments 73

A kanyaró egy olyan betegség, amit védőoltással remekül meg lehet előzni, éppen ezért a világ legtöbb fejlett államában adnak is ellene oltást mindenkinek. Az oltásoknak hála, a 2000-es évek elejére a kanyaró gyakorlatilag eltűnt az Egyesült Államokból. Az állam most mégis újra kanyarójárvánnyal néz szembe, New Yorkban már egészségügyi szükségállapotot kellett elrendelni a megbetegedések miatt, és országszerte több száz kanyaróst regisztráltak. Abban nincs vita az orvosok között, hogy a járványt az oltásellenesség terjedése és így a betegséggel szemben védtelen emberek számának növekedése okozza.

Miközben a Google és a nagy techcégek többsége az oltásellenes közösségimédia-tartalmak visszaszorításáért harcol, a BuzzFeed arról ír, hogy a kanyarójárvány a Google központjában is felütötte a fejét. Ez a cég egyik üzemorvosa által írt körlevélből derül ki. Az orvos a levélben tájékoztatja a dolgozókat, hogy egy kollégájuk kanyarós, és a munkavállaló járt benn betegen a vállalat egyik irodájában is, de pánikra semmi ok.

Az amerikai média egyébként már 4 éve is írt arról, hogy San Franciscóban és környékén, ahol a világ legnagyobb internetes cégei működnek, egyre több az oltásellenes család, egyre több az oltatlan gyerek az óvodákban, és hogy ez valószínűleg járványhoz fog vezetni. (BuzzFeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.