A Google segít az adatok védelmében az aktivistáknak, kivéve Iránban, Szíriában vagy a Krímben

INTERNET
2019 április 27., 06:28
comments 21

A Google-nek van egy tokenje, ami az adataik védelmében segíthet olyanoknak, akik számára fontos az ilyesmi, főleg aktivisták, újságírók, hírességek vagy politikusok használnak ilyesmit, az a neve, hogy Titan. Ezek ilyen pici, leginkább USB-stickekhez hasonló dolgok, amiket a számítógépbe kell dugni ahhoz, hogy bejelentkezhessen az ember mondjuk a levelezésébe, így akinek nincs meg ez a dolog, az nem férhet hozzá illetéktelenül a dokumentumokhoz.

A Motherboard szerint azonban a Google bizonyos országokba egyszerűen nem küldi el ezeket az eszközöket, ilyen például Irán, Szíria, Kuba, a Krím-félsziget, Szudán vagy Észak-Korea. A kiszállítással kapcsolatos problémákat persze még meg lehetne érteni ezekben, a nemzetközi szankciókkal sújtott országokban, a Motherboard azonban olyan dokumentumokat is megszerzett, amik szerint a Google kifejezetten tiltja harmadik szervezeteknek is, hogy a Titant kínálják, értékesítsék vagy egyáltalán reklámozzák ezekben az országokban.

A Google-nek persze nem felelőssége, hogy a világon mindenhol elérhetőek legyenek a szolgáltatásai, és bizonyos értelmezések szerint ezekben az országokban, csak azért nem hagyja értékesíteni ezt a biztonsági opciót, mert a cég annyira meg akar felelni az amerikai exportszabályoknak. Viszont az is tény, hogy ha valahol, hát ezekben az országokban tényleg nagyon nagy szüksége lenne az aktivistáknak az ilyen szolgáltatásokra. (Motherboard)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.