A Greenpeace aktivistái konténerekkel torlaszolták el a BP londoni központját

Greenpeace-aktivisták konténerekkel torlaszolták el a BP brit olajcég londoni központjának a bejáratát hétfőn.

Fotó: Jiri Rezac/AFP

A konténerekbe később az aktivisták is bemásztak, társaik pedig a hordók tetejére ülve jelentették be, hogy hogy az épület bejáratát eltorlaszolták.

Paul Morozzo Greenpeace-aktivista, aki maga is bemászott az egyik konténerbe, azt mondta, nincs más választásuk, mint ilyen eszközökhöz folyamodni, mert a cég által kitermelt tüzelőanyag hozzájárul a klímaváltozáshoz, az emberek millióinak az életét fenyegető vészhelyzethez.

Fotó: Jiri Rezac/AFP

A BP még nem reagált az ügyre, de a Guardian szerint arra kérték az épületben dolgozó alkalmazottakat, hogy maradjanak otthon.

Kedden a BP várhatóan értekezletet tart, és a részvényesek kifejezett kérésére megtárgyalják a cég működésének a párizsi klímaegyezményben foglaltakkal való összehangolását.

Fotó: Jiri Rezac/© Jiri Rezac / Greenpeace

A Greenpeace régóta követeli, hogy a BP hagyjon fel minden új olaj- és gázmező feltárásával, és helyette a megújuló energiaforrásokba fektessen. (MTI)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.