Allahu Akbar – kiabálta a kormánypárti értelmiségi aktivista, Bede Zsolt Guy Verhofstadtnak

Friss videó került fel a Vadhajtások nevű kormánypárti kiadvány Facebook oldalára. A klipen valami olyasmi látható, hogy a momentumos Fekete-Győr András és Guy Verhofstadt, az EP liberális frakciójának vezetője tartana sajtótájékoztatót a Kúria épülete előtt, amikor megérkezik Bede Zsolt.

Bede pár éve még leginkább arról volt ismert, hogy az Ultras Liberi tagjaként focicsapatoknak drukkolt, az elmúlt hónapokban viszont már inkább a kormánypárti értelmiség egyik legaktívabb szereplőjeként mozgott a magyar nyilvánosságban.

Ebben a a műfajban első átütő sikerét a

„No Fidesz, I am the people!”

szavakat kiabálva érte el, amikor angol nyelven próbálta kérdőre vonni februárban Frans Timmermanst, az Európai Bizottság Budapesten tartózkodó alelnökét. Feltehetően ezt az emlékezetes teljesítményt igyekezett ma megismételni, vagy akár túlszárnyalni.

This is the true. This is the true. Allah Akbar. Bayer-Monsanto [a háttérből]. Arabul kérjük, arabul. Arabic language, arabic language please.

– mondja a videó elején Verhofstadtnak Bede Zsolt.

Mocskos hazaáruló, interlexzuális baloldali szar[?]

– hallatszik ezután a háttérből, az nem világos, hogy az „interlexuális” szó ebben a kontextusban pontosan mit jelent.

Brüsszelisztán, ha-ha-ha

– evez vissza nyugodtabb vizekre a kormánypárti performanszművész. Egy hangszóróból a müezzin éneke szól, Fekete-Győr többször kéri Bedét, hogy kapcsolja ki, de ő erre nem hajlandó.

Nem akarok Brüsszelisztánt, tudod? Most jöttem egy nogo zónából Brüsszelből, és rettegtem, és a hazámat nem adom ezért. You are traitor of Europe. You are traitor. Go for dentist now.

– mondja Bede, aki hallhatóan magabiztosan mozog úgy a rettegés, mint a szájhigiéné területén.

Ezután a Vadhajtások közvetíti Verhofstadt és Fekete-Győr közös sajtótájékoztatóját, közben Bede néha az újságíróknak válaszolni próbáló Verhofstadt és Fekete-Győr fülébe kiabál.

Big simely please sir, szervusz hazaáruló Bandika!

– mondja a sajtótájékoztató végén a Markó utcában sétáló politikusok tarkójának Bede Zsolt.

„Európa ma ezen röhög, Budapestre érkezett hazánk egyik legnagyobb ellensége. Nem is hagytuk szó nélkül. Itt az élő közvetítésünk, magáért beszél. Darabokra szedtük, megaláztuk, és mehet a picsába vissza a kuplerájába”

– foglalja össze a történteket a Vadhajtások.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.