Kurz egész kormányát leszavazzák az osztrák szociáldemokraták

Ausztriában az európai parlamenti választás után is pörög tovább a politikai élet. a szociáldemokrata SPÖ elnöksége vasárnap este döntötte el, hogy hétfőn nem csak  Sebastian Kurz kancellár ellen szavazzák meg a bizalmatlansági indítványt, hanem az egész kormány ellen. Vagyis azokat a szakértőket is leszavazzák, akiket Kurz az ibizai botrány után kilépő FPÖ-s miniszterek helyére ültetett be.

A vasárnapi EP-választáson Kurz pártja az ÖVP 35,4 százalékot ért el, ami 8,42 százalékos erősödést jelent a  2014-es eredményéhez képest. A második helyet a szociáldemokraták érték el 23,6 százalékkal, ami majdnem megfelel az 5 évvel ezelőtti eredményüknek (-0,49). 

Az ibizai botrány miatt válságba került FPÖ 18,1 százalékot ért el, ami csak 1,62 százalékkal rosszabb az 5 évvel ezelőtti eredményükhöz képest, ugyanakkor elmarad a 2017-es tartományi választásokon megszerzett 25,97 százalékhoz képest. Az osztrák zöldek 13 százalékot értek el, a liberális NEOS pedig 8,1 százalékot. (Die Presse)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.