Kurz egész kormányát leszavazzák az osztrák szociáldemokraták

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Ausztriában az európai parlamenti választás után is pörög tovább a politikai élet. a szociáldemokrata SPÖ elnöksége vasárnap este döntötte el, hogy hétfőn nem csak  Sebastian Kurz kancellár ellen szavazzák meg a bizalmatlansági indítványt, hanem az egész kormány ellen. Vagyis azokat a szakértőket is leszavazzák, akiket Kurz az ibizai botrány után kilépő FPÖ-s miniszterek helyére ültetett be.

A vasárnapi EP-választáson Kurz pártja az ÖVP 35,4 százalékot ért el, ami 8,42 százalékos erősödést jelent a  2014-es eredményéhez képest. A második helyet a szociáldemokraták érték el 23,6 százalékkal, ami majdnem megfelel az 5 évvel ezelőtti eredményüknek (-0,49). 

Az ibizai botrány miatt válságba került FPÖ 18,1 százalékot ért el, ami csak 1,62 százalékkal rosszabb az 5 évvel ezelőtti eredményükhöz képest, ugyanakkor elmarad a 2017-es tartományi választásokon megszerzett 25,97 százalékhoz képest. Az osztrák zöldek 13 százalékot értek el, a liberális NEOS pedig 8,1 százalékot. (Die Presse)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.