Ungváry Krisztián a Veritasnál folytatja tovább a kutatást

történelem
2019 június 23., 16:09
comments 303

Május végén egy kormányrendeletből derült ki, hogy a kormány emlékezetpolitikájával többnyire kritikus 1956-os Intézet a kormány elképzeléseit támogató Veritas Történetkutató Intézetbe olvasztják. A lépés annyira hirtelen jött, hogy az intézetet vezető Rainer M. János is csak az újságból tudta meg, hogy új egységhez kerülnek.

Ungváry Krisztián
photo_camera Fotó: Botos Tamás/444

Az 56-os Intézet másik ismert kutatója, Ungváry Krisztián akkor azzal osztotta meg a beolvasztásról szóló cikket, hogy „itt a vége”. Most az oldalán arról írt, hogy június 15-től a Veritas Intézet munkatársaként dolgozik, ami neki is szokatlan, de kipróbálja, hogy Veritas komolyan gondolja-e azt, ami a működési szabályzatában szerepel, miszerint a munkatársak szabadon nyilatkozhatnak és elmúlt másfél évszázad eseményeit torzításmentesen dolgozzák fel:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.