Hadházy írt a miniszternek, hogy nézze meg az aláírásokat, az államtitkár büntetőjogi következményekkel fenyegetőzött

2019 július 4., csütörtök 5:23
147

Egy hónapja, amikor bemutatták a 680 ezer támogató aláírást az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért, Hadházy Ákos független parlamenti képviselő levelet írt Trócsányi László igazságügyi miniszternek, hogy nézze meg a papírokat. Trócsányit azóta beválasztották az Európai Parlamentbe, ő lesz a magyar kormány jelöltje az Európai Bizottságba. Az utóda Varga Judit lesz.

Hadházy a Facebookon arról írt, hogy Völner Pál államtitkár válaszolt, azt írta: „nincs hatásköre” megtekinteni az aláírásokat, „vagyis szerinte neki és a miniszternek nem kell meghallania, mit üzen 680 ezer magyar állampolgár”.

Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

Hadházy azt írja: „Ellenben Völner úr fenyegetőzik: a propagandaosztályon írt sablonszöveg szerint hatósági intézkedést és büntetőjogi következményeket emleget, mert úgymond megsértjük az adatvédelmi előírásokat. Arról nincs egy sor sem a levélben, hogy miért is nem kívánnak csatlakozni az Európai Ügyészséghez, hiszen elfogytak az érvek, nem lehet többé fenntartani a központosított korrupciót, és közben ráfogni, hogy a „magyarok” nem akarják a felelősségre vonást.”

Völner Pál Fotó: Völner Pál/Facebook

A kormánymédia és Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos amiatt aggódik, hogy személyes adatok juthattak az EU-n kívülre, mivel az aláírásgyűjtésbe adatfeldolgozóként külföldi cégeket vontak be.

Hadházy úgy reagált, hogy az aláírásgyűjtést kb. egy hónappal később kezdték, mint szerették volna, éppen azért, hogy a 2018 nyarán életbe lépő GDPR-szabályoknak megfeleljenek. Szerinte az, hogy adatok nem lehetnek külföldi szervereken, mítosz, a lényeg, hogy ezeknek biztonságosaknak, szabályokban rögzített szolgáltatóknak kell lenniük, a hírlevelek küldésére használt Mailchimp rendszer is ilyen. „Két párt vett részt szervezetten a gyűjtésben, az MSZP és a Momentum összesen 130 ezer aláírást gyűjtött. A megállapodásunk szerint viszont ők saját íveken, saját adatkezelési szabályzattal, jogilag külön aláírásgyűjtést végeztek. Péterfalvinak ezt tudnia kell, a pártlap munkatársát viszont láthatóan nem érdekli” – írta Hadházy.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt