A semmi ágán ül a forint, kis teste hangtalan vacog

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Intenzíven gyengült az elmúlt napokban a forint, kedd reggelre 1 százalékos közelségbe került az euróval szembeni tavaly nyári 330,8 forintos csúcs. Egész délelőtt 328 forint körül alakult az euró jegyzése, aztán délután 327,5 környékére kapaszkodott vissza az árfolyam, de még mindig közel a történelmi mélypont.

A Portfólió szerint ezzel az év eleje óta 2,1%-os gyengülésben van a forint, amivel kilóg a sorból a régiós versenytársakkal összehasonlítva, hiszen a lengyel zloty 0,1 százalékkal gyengült, a cseh korona pedig 0,2 százalékkal erősödni is tudott az euróval szemben. Igaz, az utóbbi pár hónapra vetítve nem annyira szembetűnő a gyengülés, mostanában ugyanis a korona és a zloty is esett, de még a rövidebb időtávon is a forint teljesített legrosszabbul a V4-ek devizái közül.

A forint gyengülésének okai elsősorban a globális pénzpiaci folyamatok, a legutóbbi jelzések szerint a Fed és az Európai Központi Bank is további lazításra készül, de egyelőre nem tudni, ez hogy hat majd a magyar kamatkörnyezetre, és hogy mit lép a Magyar Nemzeti Bank.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.