A Rammstein két gitárosa a színpadon csókolózott Moszkvában

A héten fellépett a Rammstein Moszkvában, ahol a német rockzenekar két gitárosa megcsókolta egymást, hogy tiltakozzon az Oroszországban állami szintű homofóbia ellen.

Paul Landers és Richard Kruspe az Aüslander című szám alatt puszilta szájon egymást, ahogy többször is megtették ezt az európai turnéjukon. A csókot az Instagramon is megosztották azzal, hogy:

„Oroszország, szeretlek!”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Россия, мы любим тебя! Photos: @jenskochphoto

Rammstein (@rammsteinofficial) által megosztott bejegyzés,

Bár a közelmúltbeli közvélemény-kutatások szerint 14 éve nem volt ilyen magas az LMBT-közösség elfogadottsága Oroszországban, az azonos neműek kapcsolatával szembeni intolerancia továbbra is széleskörű, és az orosz törvények tiltják a „homoszexuális propagandát” fiatalkorúak előtt.

Néhány napja Szentpéterváron megöltek egy melegjogi aktivistát, akit korábban már többször megfenyegettek. (Moscow Times)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.