A Rammstein két gitárosa a színpadon csókolózott Moszkvában

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A héten fellépett a Rammstein Moszkvában, ahol a német rockzenekar két gitárosa megcsókolta egymást, hogy tiltakozzon az Oroszországban állami szintű homofóbia ellen.

Paul Landers és Richard Kruspe az Aüslander című szám alatt puszilta szájon egymást, ahogy többször is megtették ezt az európai turnéjukon. A csókot az Instagramon is megosztották azzal, hogy:

„Oroszország, szeretlek!”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Россия, мы любим тебя! Photos: @jenskochphoto

Rammstein (@rammsteinofficial) által megosztott bejegyzés,

Bár a közelmúltbeli közvélemény-kutatások szerint 14 éve nem volt ilyen magas az LMBT-közösség elfogadottsága Oroszországban, az azonos neműek kapcsolatával szembeni intolerancia továbbra is széleskörű, és az orosz törvények tiltják a „homoszexuális propagandát” fiatalkorúak előtt.

Néhány napja Szentpéterváron megöltek egy melegjogi aktivistát, akit korábban már többször megfenyegettek. (Moscow Times)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.