A Rammstein két gitárosa a színpadon csókolózott Moszkvában

színház
2019 július 31., 17:11
comments 385

A héten fellépett a Rammstein Moszkvában, ahol a német rockzenekar két gitárosa megcsókolta egymást, hogy tiltakozzon az Oroszországban állami szintű homofóbia ellen.

Paul Landers és Richard Kruspe az Aüslander című szám alatt puszilta szájon egymást, ahogy többször is megtették ezt az európai turnéjukon. A csókot az Instagramon is megosztották azzal, hogy:

„Oroszország, szeretlek!”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Россия, мы любим тебя! Photos: @jenskochphoto

Rammstein (@rammsteinofficial) által megosztott bejegyzés,

Bár a közelmúltbeli közvélemény-kutatások szerint 14 éve nem volt ilyen magas az LMBT-közösség elfogadottsága Oroszországban, az azonos neműek kapcsolatával szembeni intolerancia továbbra is széleskörű, és az orosz törvények tiltják a „homoszexuális propagandát” fiatalkorúak előtt.

Néhány napja Szentpéterváron megöltek egy melegjogi aktivistát, akit korábban már többször megfenyegettek. (Moscow Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.