Maróth Miklós azt reméli, hogy „a tudományban kialakuló nyugalmat nem akarják külső tényezők továbbra is megzavarni”

2019 augusztus 5., hétfő 6:40
330

Miután a kormány az érintettek és a nemzetközi tudományos közösség hangos és elkeseredett tiltakozása ellenére, saját ígéretét megszegve, erővel elvette az MTA-tól a kutatóhálózata felügyeletét, és arra kötelezte, hogy adja át ingyenes használatba az intézetek épületeit, infrastruktúráját és teljes eszközparkját, az Orbán Viktor által a kutatóhálózat élére kinevezett Maróth Miklós kijelentette:

„a kérdés megoldása nyugvópontra jutott”.

„Remélhetőleg a tudományban kialakuló nyugalmat nem akarják külső tényezők továbbra is megzavarni. A tudományos kutatást végre ki lehet vezetni a politikai harcmező területéről” - nyilatkozta az orientalista az Indexnek.

A lap portrécikke csemegézik Maróth közéleti megnyilatkozásaiból is, amelyek szerint Mészáros Lőrinc építkezéseit csak a fogalmatlan ellenzék támadja, a mai fiatalok nem tisztelik az öregeket, és rémisztően vezetnek, az éjszaka egyedül kószáló fiatal lányoknak meg nem kell csodálkozniuk, ha megerőszakolják őket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt