Maróth Miklós azt reméli, hogy „a tudományban kialakuló nyugalmat nem akarják külső tényezők továbbra is megzavarni”

POLITIKA
2019 augusztus 05., 06:40
comments 326

Miután a kormány az érintettek és a nemzetközi tudományos közösség hangos és elkeseredett tiltakozása ellenére, saját ígéretét megszegve, erővel elvette az MTA-tól a kutatóhálózata felügyeletét, és arra kötelezte, hogy adja át ingyenes használatba az intézetek épületeit, infrastruktúráját és teljes eszközparkját, az Orbán Viktor által a kutatóhálózat élére kinevezett Maróth Miklós kijelentette:

„a kérdés megoldása nyugvópontra jutott”.

„Remélhetőleg a tudományban kialakuló nyugalmat nem akarják külső tényezők továbbra is megzavarni. A tudományos kutatást végre ki lehet vezetni a politikai harcmező területéről” - nyilatkozta az orientalista az Indexnek.

A lap portrécikke csemegézik Maróth közéleti megnyilatkozásaiból is, amelyek szerint Mészáros Lőrinc építkezéseit csak a fogalmatlan ellenzék támadja, a mai fiatalok nem tisztelik az öregeket, és rémisztően vezetnek, az éjszaka egyedül kószáló fiatal lányoknak meg nem kell csodálkozniuk, ha megerőszakolják őket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.