40 fok van a 4-6-os villamospótlón

közlekedés
2019 augusztus 10., 10:11
comments 368

40 fokos hőség a 4-6-os villamospótlón – egyik buszon sem működik a klíma. Tegnap délután egyik busz klímája sem működött a Széll Kálmán térről induló 4-6-os villamospótló járaton - írja közleményében a Közlekedő Tömeg. Többek között az 1 éves, magyar gyártmányú Modulo autóbuszon sem működött a légkondi, volt olyan járat, amin 40 fokos hőségben utaztak az emberek.

A villamospótlót naponta több tízezer ember használja.

A Közlekedő Tömeg szerint követőiktől naponta átlagosan 30 bejelentés érkezik a buszok nem működő légkondicionálói miatt, de a BKV „folytatja tavalyi gyakorlatát: az utasok panaszait nagyrészt ignorálják, és idén sem végeznek megfelelő karbantartást a járműveken. Ezt nemcsak az utasok, hanem a közlekedési vállalat saját dolgozói, a buszvezetők is elszenvedik, hiszen embertelen körülmények közt kell végezniük a munkájukat.”

„A Közlekedő Tömeg Egyesület felszólítja a BKV-t, hogy haladéktalanul javítsa meg a hibás klímaberendezéssel közlekedő buszokat, hiszen az elkövetkező napokban még nagyobb kánikulára lehet majd számítani!”

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.