40 fok van a 4-6-os villamospótlón

közlekedés
2019 augusztus 10., 10:11

40 fokos hőség a 4-6-os villamospótlón – egyik buszon sem működik a klíma. Tegnap délután egyik busz klímája sem működött a Széll Kálmán térről induló 4-6-os villamospótló járaton - írja közleményében a Közlekedő Tömeg. Többek között az 1 éves, magyar gyártmányú Modulo autóbuszon sem működött a légkondi, volt olyan járat, amin 40 fokos hőségben utaztak az emberek.

A villamospótlót naponta több tízezer ember használja.

A Közlekedő Tömeg szerint követőiktől naponta átlagosan 30 bejelentés érkezik a buszok nem működő légkondicionálói miatt, de a BKV „folytatja tavalyi gyakorlatát: az utasok panaszait nagyrészt ignorálják, és idén sem végeznek megfelelő karbantartást a járműveken. Ezt nemcsak az utasok, hanem a közlekedési vállalat saját dolgozói, a buszvezetők is elszenvedik, hiszen embertelen körülmények közt kell végezniük a munkájukat.”

„A Közlekedő Tömeg Egyesület felszólítja a BKV-t, hogy haladéktalanul javítsa meg a hibás klímaberendezéssel közlekedő buszokat, hiszen az elkövetkező napokban még nagyobb kánikulára lehet majd számítani!”

link Forrás
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.