40 fok van a 4-6-os villamospótlón

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

40 fokos hőség a 4-6-os villamospótlón – egyik buszon sem működik a klíma. Tegnap délután egyik busz klímája sem működött a Széll Kálmán térről induló 4-6-os villamospótló járaton - írja közleményében a Közlekedő Tömeg. Többek között az 1 éves, magyar gyártmányú Modulo autóbuszon sem működött a légkondi, volt olyan járat, amin 40 fokos hőségben utaztak az emberek.

A villamospótlót naponta több tízezer ember használja.

A Közlekedő Tömeg szerint követőiktől naponta átlagosan 30 bejelentés érkezik a buszok nem működő légkondicionálói miatt, de a BKV „folytatja tavalyi gyakorlatát: az utasok panaszait nagyrészt ignorálják, és idén sem végeznek megfelelő karbantartást a járműveken. Ezt nemcsak az utasok, hanem a közlekedési vállalat saját dolgozói, a buszvezetők is elszenvedik, hiszen embertelen körülmények közt kell végezniük a munkájukat.”

„A Közlekedő Tömeg Egyesület felszólítja a BKV-t, hogy haladéktalanul javítsa meg a hibás klímaberendezéssel közlekedő buszokat, hiszen az elkövetkező napokban még nagyobb kánikulára lehet majd számítani!”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.