Trump is terjeszti a teóriát arról, hogy a Clintonok állhattak a tinilányokat futtató Jeffrey Epstein halála mögött

külföld
2019 augusztus 11., 05:31
comments 190

Donald Trump a Twitteren osztotta meg a jobboldali humorista Terrence K. Williams egyik posztját arról, hogy milyen furcsa körülmények között is érte a halál a milliárdos Jeffrey Epsteint, akit pedofíliával és emberkereskedelemmel vádolnak, és akit egy manhattani cellában találtak holtan szombaton:  

A hivatalos verzió szerint Epstein, aki a legmagasabb üzleti és politikai körökben volt járatos évtizedekig, felakasztotta magát, de az amerikai médiában és főleg a közösségi médiában a történtek óta spekulációk százai születtek arról, hogy a milliárdos pénzügyi befektető igen váratlan pillanatban halt meg.  

Az elméletek hívői ezt arra alapozzák, hogy a hatóságok megerősítették: Epsteint időközben levették azoknak a listájáról, akiket öngyilkosság kockázata miatt a fogdában kiemelt figyelemmel kísérnek. Ami nem tűnt indokoltnak azok után, hogy két hete Epstein állítólag egyszer már megpróbált véget vetni saját életének. 

A posztban, amit Trump is megosztott, az áll, hogy Epsteinnek terhelő információ lehettek a Clinton-famíliára nézve, úgyhogy sejthetjük, ki áll az „öngyilkosság” mögött. Trump utal rá, hogy mások szerint az ő érdeke lehetett Epstein halála, de a jelek egyértelműen Bill Clinton irányába mutatnak. A valóságban mindketten régóta ismerték Epsteint. 

Egy másik posztban az elnök azt terjeszti, hogy szombaton olyan iratok szivároghattak ki, amelyek magasrangú demokratákra tartalmaznak terhelő adatokat, többek közt azt, hogy Bill Clinton is utazott Epsteinhez különböző perverz pedofil bulikra. 

Önmagában az, hogy Epstein halála felvet kérdéseket, a mainstream médiában is téma. Erről tweetelt többek közt az MSNBC egyik riportere is: 

link Forrás

A 66 éves Epstein a vádak szerint fiatal gyerekeket közvetített ki magasrangú politikusok és üzletemberek részére. 

 A vádirat szerint 2002 és 2005 között 14 év körüli lányokat csábított a manhattani és floridai villáiba, majd több száz dollárt fizetett nekik a szexért.

Korábban írtunk arról, hogy legalább 80, de akár kétszáz áldozata is lehet az Egyesült Államok egyik leggazdagabb, a gazdasági és politikai elittel rendkívül jó kapcsolatokat ápoló hedge fund menedzserének. 

Donald Trump és Bill Clinton barátját, aki korábban rendkívül kedvező vádalkut köthetett az amerikai ügyészséggel, július 6-án tartóztatták le. (Slate)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.