Leszerződött a 4iG-val a privatizálás előtt álló Budapest Bank is

2019 augusztus 15., csütörtök 17:58
96

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapja adta hírül a 4iG, hogy szerdán „nagy összegű” szerződést kötött a Budapest Bank (BB) Zrt.-vel „bank üzleti alkalmazás és kapcsolódó rendszerek fejlesztése” tárgyában. Az MTI által szemlézett hír szerint a keretszerződés részét képező első egyedi megrendelés értéke 1,192 milliárd forint plusz áfa. 

Az elmúlt hónapokban a 4iG lett a kormány első számú informatikai beszállítója - és érdekes mód, különösen azóta lendült fel a cég ázsiója, hogy Mészáros Lőrinc tőzsdei cégétől a részvények döntő rész az onnan kivált Jászai Gellérthez került át

A júniusban bejelentett tranzakció - június 19 - óta a 4iG Nyrt. részvényei prémium kategóriás részvényeknek minősülnek 

A 4iG előbb megvásárolta a T-Systems Magyarország Zrt.-t a Telekomtól, azóta pedig előbb a MÁV, majd a Volán társaságok e-jegy rendszerének kialakítására kiírt tendert is elnyerték, részt vállaltak a BKV informatikai rendszerének üzemeltetésében, de ők szerződtek a Nemzeti Infokommunikációs Szolgálattal is; nekik illetve háttérintézményeiknek 1,297 milliárd forint értékben szállíthatnak Oracle licenceket és az ahhoz szükséges gyártói terméktámogatást. 

A Budapest Bankkal való szerződés annyiban különleges, hogy a pénzintézet egyébként épp privatizáció előtt áll, sőt annak a vonatkozó kormányhatározat értelmében már a nyáron meg kellett volna történnie, de egyelőre az csúszásban van. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt