Leszerződött a 4iG-val a privatizálás előtt álló Budapest Bank is

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapja adta hírül a 4iG, hogy szerdán „nagy összegű” szerződést kötött a Budapest Bank (BB) Zrt.-vel „bank üzleti alkalmazás és kapcsolódó rendszerek fejlesztése” tárgyában. Az MTI által szemlézett hír szerint a keretszerződés részét képező első egyedi megrendelés értéke 1,192 milliárd forint plusz áfa. 

Az elmúlt hónapokban a 4iG lett a kormány első számú informatikai beszállítója - és érdekes mód, különösen azóta lendült fel a cég ázsiója, hogy Mészáros Lőrinc tőzsdei cégétől a részvények döntő rész az onnan kivált Jászai Gellérthez került át

A júniusban bejelentett tranzakció - június 19 - óta a 4iG Nyrt. részvényei prémium kategóriás részvényeknek minősülnek 

A 4iG előbb megvásárolta a T-Systems Magyarország Zrt.-t a Telekomtól, azóta pedig előbb a MÁV, majd a Volán társaságok e-jegy rendszerének kialakítására kiírt tendert is elnyerték, részt vállaltak a BKV informatikai rendszerének üzemeltetésében, de ők szerződtek a Nemzeti Infokommunikációs Szolgálattal is; nekik illetve háttérintézményeiknek 1,297 milliárd forint értékben szállíthatnak Oracle licenceket és az ahhoz szükséges gyártói terméktámogatást. 

A Budapest Bankkal való szerződés annyiban különleges, hogy a pénzintézet egyébként épp privatizáció előtt áll, sőt annak a vonatkozó kormányhatározat értelmében már a nyáron meg kellett volna történnie, de egyelőre az csúszásban van. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.