Már a BL-meccsek szünetében is Berki Krisztiánt tolja a közmédia

politika
2019 szeptember 19., 08:37
comments 338

A TV2 ma reggeli műsorában külön kis blokkot szenteltek Berki Krisztiánnak. Palóc André, a Századvég vezető elemzője elmondta, hogy méréseik szerint a főpolgármester-jelöltnek 1 százalékos a támogatottsága, az indulása célja pedig az lehet, hogy még többet szerepeljen a médiában.

Berki kampányának jelentéktelensége és céltalansága azonban nem tartja vissza a kormánypárti médiát, hogy folyamatosan kiemelt helyen foglalkozzon azokkal a „kritikáival”, amelyeket leginkább Karácsony Gergellyel szemben fogalmaz meg. 

Berki tegnap és ma is Karácsony kerületével foglalkozott, először egy omladozó társasházról forgatott a zuglói Fidesz egyik korábbi vezetőjének oldalán, másodszor hajléktalanok eldobált cuccairól közölt videót. 

Csak néhány cím az elmúlt 24 órából:

  • Origo: Berki Krisztián újabb videóban mutatja meg, az alkalmatlan Karácsony Gergely, hogy vezeti Zuglót - videó
  • Hirado.hu: Újabb videóban bírálja Berki Krisztián Karácsony Gergelyt
  • Lokál: Berki egy újabb elképesztő videóban mutatja be Karácsony kerületét
  • Szeretlek Magyarország: Berki Krisztián számonkérte Karácsony Gergelyt, miután körülnézett Zuglóban
  • Mandiner: Berki: Karácsony megbukott Zuglóban! 

Utána a kiemelés: „A független főpolgármester-jelölt drámai hangvételű videóban számolt be egy zuglói lakóház állapotáról.”

A legfontosabb üzenetek között

Berkinek sikerült bejutnia a szerda esti Bajnokok Ligája-mérkőzés szünetében leadott egyperces híradóba is. Ez a kormánypárti propaganda egyik legtöbb embert elérő eszköze, ahogy tavaly írtuk: „az M1 Híradót jellemzően a nyugdíjas fideszes keménymag, 100-200 ezer ember nézi, a milliós nézettséget hozó focivébé viszont kitűnő alkalom, hogy a közmédiát csak elvétve fogyasztó magyarok agyát is megdolgozzák a szerkesztők. Ugyanez történt két éve az EB-n, prémium-műsoridőben, magyar válogatott meccsek között. A szünetekre bekészített egyperces hírműsorban szinte végig Rogánék kulcsszavait duruzsolják, emellé csak néhány szakadt színesbőrű vágóképre van szükség, mielőtt ismét Knézy Jenőé a szó.” 

Májusban pénzbüntetést is kapott a köztévé az NVB-től, amiért az egyperces híradójában kampányolt a Fidesznek, de aztán a Kúria arra jutott, hogy bár a köztévé erősebben közvetíti a Fidesz üzenetét, mint a Fidesz, de ezért nem lehet megbüntetni.

A tegnapi hírek közül ez a négy volt a legfontosabb a közmédia szerkesztői szerint:

  • Az összes Európába tartó migrációs útvonalon élénkül a forgalom.
  • A kormánypártok szerint nem megnyitni, hanem megvédeni kell Európa határait.
  • Zugló állapota miatt bírálja Karácsony Gergelyt Berki Krisztián főpolgármester-jelölt.
  • Hőség Japánban.
link Forrás

A kampány kezdete óta fideszes propaganda egyik fő üzenete a budapesti önkormányzati választásról, hogy itt nem Karácsony áll szemben Tarlóssal, hanem az ellenzéki jelöltek civakodnak, „ellenzéki roncsderbi” és „cirkusz” zajlik. A Fidelitas tele is plakátolta ezzel a várost.

Puzsér Róbert kampánycsapata beadványt nyújtott be, mert gyanújuk szerint a Berki Krisztián által összegyűjtött több mint 10 ezer aláírás nem közvetlenül a választópolgároktól származik, hanem illegitim forrásból. Az NVB egyhangú döntéssel a fellebbezést elutasította, arra hivatkozva, hogy a beadványozó nem csatolt bizonyítékot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.