Rudi, az üzenet: Ma 40 éve jelent meg a Specials első, The Specials című albuma

popzene
2019 október 19., 20:28
comments 163

Például ezzel a számmal, A Message to You Rudy-val, ami egyébként egy 1967-es, jamaikai rock steady; Randy Livingstone dala, a Specials csak feldolgozta. (És persze nem Rudi Völlernek, Túró Rudolfnak vagy Rudolf Péternek szól, hanem egy általános kingstoni rude boynak, hogy mostmár ideje lesz megjavulni.) A Specials The Specials című lemeze ettől függetlenül ott van sok „minden idők legjobb poplemeze” listán, a hetvenes évek végi, depressziós, thatcheri Nagy-Britannia ifjúságának hangulatát tökéletesen megragadó, a brit popzenét a jamaikai skával mesterien ötvöző, az új nagy skahullámot megalapozó alkotás. Hallgassák szeretettel az első számot:

link Forrás

Aztán a B oldal (tudják, ez még kétoldalas, „bakelit” lemez volt) első számát, ez is feldolgozás, a jamaikai Toots & the Maytalstól:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.