Rudi, az üzenet: Ma 40 éve jelent meg a Specials első, The Specials című albuma

Például ezzel a számmal, A Message to You Rudy-val, ami egyébként egy 1967-es, jamaikai rock steady; Randy Livingstone dala, a Specials csak feldolgozta. (És persze nem Rudi Völlernek, Túró Rudolfnak vagy Rudolf Péternek szól, hanem egy általános kingstoni rude boynak, hogy mostmár ideje lesz megjavulni.) A Specials The Specials című lemeze ettől függetlenül ott van sok „minden idők legjobb poplemeze” listán, a hetvenes évek végi, depressziós, thatcheri Nagy-Britannia ifjúságának hangulatát tökéletesen megragadó, a brit popzenét a jamaikai skával mesterien ötvöző, az új nagy skahullámot megalapozó alkotás. Hallgassák szeretettel az első számot:

Aztán a B oldal (tudják, ez még kétoldalas, „bakelit” lemez volt) első számát, ez is feldolgozás, a jamaikai Toots & the Maytalstól:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.