Középső ujját felemelve tiltakozott Putyin konvojánál, de egy civil ruhás férfi közbelépett

Egy olvasónk küldte el az alábbi felvételt, ami szerda este készített Budapesten, a József nádor térnél.  Mint meséli, éppen ekkor ért oda a budapesti látogatásról távozófélben lévő Vlagyimir Putyin konvoja, ő pedig úgy döntött, hogy az orosz államfő által elkövetett háborús bűnök miatt középső ujját felmutatva fog tiltakozni, és ezt rögzíti is telefonjával.  

Ez azonban csak egy darabig történhetett zavartalanul, pár másodperc után ugyanis odalépett hozzá egy civil ruhás férfi, aki közölte, hogy a rendőrségtől van, és felszólította, hogy ezt fejezze be, majd a kezét is lehúzta.

A felvételen is hallható, ahogy a bemutató férfi próbált azzal érvelni, hogy a szabad véleménynyilvánítás szabadságába belefér, hogy így tiltakozzon, de a magát rendőrként bemutató férfi hajthatatlannak bizonyult. Olvasónk elmesélte azt is, hogy a férfi nem volt erőszakos, de annyit azért megjegyzett, hogy örüljön neki, hogy ő csinálja ezt, és nem ők, mutatott ekkor a konvoj irányába. Nem sokkal később az autók már tovább is haladtak, intézkedés pedig a helyszínen nem történt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.